Foto: LETA

Latvijas autosportistei Karlīnei Štālai pēc smagā negadījuma sacensību laikā Zandvortas trasē Nīderlandē viena nakts tomēr būs jāpavada slimnīcā, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportistes tēvs Andris Štāls.

Kā ziņots, Štāla pirmdien startēja Beneluksa valstu čempionāta posmā "Radical" autoklasē, tomēr desmit minūtes pirms sacīkšu noslēguma piedzīvoja smagu avāriju, ietriecoties riepu nožogojumā. Pēc avārijas sacensības nekavējoties pārtrauktas, bet latviešu autosportiste nogādāta slimnīcā.


Zīmīgi, ka Štālas un vietējā sportista Henka Tīsa ekipāža, neskatoties uz avāriju, finišā tika klasificēta augstajā trešajā vietā, jo līdz sacīkšu pārtraukšanas brīdim bija veiktas vairāk nekā četras piektdaļas no sacīkšu distances.

Kaut neilgi pēc negadījuma Štāls sarunā ar aģentūru LETA izteica cerību, ka sportiste jau pirmdienas vakarā varēs atgriezties mājās, pāris stundas vēlāk kļuva zināms, ka tas nebūs iespējams.

"Viņai jāpaliek uz pārbaudēm slimnīcā, kurās tiks noskaidrots vai nav iekšējā asiņošana. Karlīnei ir daudzi iekšējie sasitumi un izskatās, ka arī nākamajā nedēļas nogalē viņa nedrīkstēs braukt," teica Štāls. "Gaidām viņu rīt mājās. Nekādas dzīvībai bīstamas traumas nav gūtas."

Tēvs ar sportisti arī jau runājis pa telefonu. "Viņa runāja ļoti lēni, bet pēc tādas avārijas tas esot normāli."

Andris Štāls pieļāva, ka sportiste pēc avārijas uz brīdi zaudējusi samaņu, bet pati Karlīne to pagaidām nav apstiprinājusi.

"Šobrīd viņa vēl nevēlējās komentēt sīkāk kā tas viss noticis, tomēr arī es pēc savas pieredzes zinu, ka ir pilnīgi normāli, ja šādas avārijas brīdi sportists nemaz neatceras," teica Andris Štāls.

Kā vēl vienu ļoti negatīvu lietu Štāls nosauca, ka slimnīcā sportistei iznīcināts dārgs kombinezons. "Pēc drošības noteikumiem viņai kombinezonu slimnīcā nedrīkstēja novilkt, tāpēc tas tika pilnībā sagriezts."

Kā ziņots, jau otro gadu Štāla startē dažādos "Radical" klases čempionātos. Šogad viņai ieplānots braukt Beneluksa valstu čempionātā, kā arī "Masters" sērijā, kas vairāk tendēta uz Lielbritāniju. "Masters" seriāla pirmais posms jau nākamajā nedēļas nogalē risināsies slavenajā Silverstounas trasē.

Tāpat Štālai šosezon ar "Radical" automašīnu plānots braukt vairākās 5-6 stundu autosacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!