Foto: AP/Scanpix

F-1 čempionāta otrā posma, Bahreinas "Grand Prix" izcīņas brīvajos treniņos piektdien ātrākos apļa laikus uzrādījuši "Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs, bet otrajā sesijā trešo labāko rezultātu sasniedzis Džensons Batons ("McLaren").

Niko Rosbergs bija ātrākais abās brīvo treniņu sesijās, abas reizes otrais labākais apļa laiks bija Hamiltonam. Turklāt abi "Mercedes" piloti pārējos sekotājus apsteidza visai ievērojami - vairāk par sekundi.

"Es atradu "ātrās braukšanas" pogu," smējās Batons sarunā ar komandu pa rāciju. Viņš otrajā brīvo treniņu sesiju bija trešais ātrākais aiz "Mercedes" pilotiem, zaudējot Rosbergam 1,280 sekundes.

To, ka "McLaren" varētu būt "atguvušies" pēc katastrofālās pagājušās sezonas, apliecina arī tas, ka otrs komandas pilots, holandietis Stofels Vandorns, kurš aizstāj Austrālijas posmā savainoto Fernando Alonso, otrajā sesijā uzrādīja 11. labāko apļa laiku.

Ne pārāk veiksmīgi otro sesiju aizvadīja Sebastjans Fetels ("Ferrari"), kurš nobrauca trases malā ar sūdzībām par tehniskām problēmām, bet vēlāk izrādījās, ka viņa bolīda kreisajam priekšējam ritenim ir vaļīga skrūve.

Citādi brīvo treniņu sesijas aizritēja bez dramatiskiem pavērsieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!