Foto: DELFI

Norvēģu pilots Andreass Bakerūds būs zviedra Matiasa Ekstroma partneris "EKS" komandā šāgada pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX").

Abi piloti startēs ar jaunām "Audi S1 EKS RX quattro" automašīnām, piedaloties visos 12 pasaules čempionāta posmos. Kā zināms, Bakerūds pērn pārstāvēja slavenā amerikāņu braucēja Kena Bloka komandu "Hoonigan Racing Division", kura sezonas beigās paziņoja par aiziešanu no "World RX".

"Tas ir liels pagodinājums, pārstāvēt Matiasa komandu," saka Bakerūds. "Mums aizvadīto gadu laikā izveidojušās labas attiecības, es cieši sekoju "EKS" komandas attīstībai, kurā es gribētu spert nākamo karjeras soli un cīnīties par čempiona titulu."

"Pateicoties "Audi" atbalstam, mēs varēsim cīnīties ar pilnu spēku," saka komandas vadītājs un pagājušā gada vicečempions Ekstroms. "Mūsu mērķis 2018. gadam ir skaidrs: cīnīsimies par individuālo un komandu pasaules čempiona titulu. Bija skaidrs, ka mums nepieciešamas dažas izmaiņas, tāpēc sagatavojām divas jaunas mašīnas, kurās cīnīties ar "Volkswagen" un "Peugeot"."

Kā ziņojām, Matiass Ekstrems savukārt nolēmis atteikties no dalības Vācijas salonmašīnu čempionātā (DTM) un pievērsties tikai rallijkrosam.

2017. gadā viens no trim "EKS" komandas pilotiem bija latvietis Reinis Nitišs, bet viņa sadarbība ar vienību ir beigusies un šai sezonai Reinis meklē jaunu darbavietu, tāpat kā otrs "EKS" pilots, soms Tomass Hekinens.

Reinis Nitišs un Andreass Bakerūds savulaik bija komandas biedri "Olsbergs MSE" vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!