Foto: flickr.com

Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis sestdien uzvarēja Vācijā notiekošā pasaules čempionāta 11.posma motokrosā blakusvāģiem kvalifikācijas sacensībās.

Bakss/Stupelis bija ātrākie A kvalifikācijas grupā, tajā apsteidzot beļģa Jana Hendriksa ekipāžu. Tikmēr sestais šajā grupā bija latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks ar beļģu pilotu Kristofu Santermansu, tādejādi arī sasniedzot pamatsacensības.

Šajā grupā 20.pozīcijā bija igaunis Kerts Variks, kurš brauc kopā ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet pēdējās cerības braucienā viņi bija trešie, tādejādi arī sasniedza svētdien gaidāmās pamatsacensības.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Bakss un Stupelis ar 401 punktu atrodas stabilā vadībā, viņiem ar 370 punktiem seko francūža Valentīna Žiro ekipāža, kas sestdien B kvalifikācijas grupā bija otrie, bet trešais ar 336 punktiem ir Hendrikss.

Tikmēr Variks un Kurpnieks ar 74 punktiem atrodami 15.vietā.

Kā zināms, līdz pat jūnijā notikušajām sacensībām Hendrikss brauca duetā ar Mucenieku, tomēr pēc Latvijas etapa beļģis negaidīti pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu. Tagad Hendrikss brauc kopā ar pašreizējo pasaules čempionu Benu van den Bogārtu, kura pilots Bens Andriasens ir savainots un šogad vairs sacīkstēs neplāno piedalīties.

Pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās Andriasena ekipāžai, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā plānoti 15 etapi, turklāt pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā notiks divas sacensības, jo vēl viens etaps 9.augustā tiks aizvadīts "Zelta zirga" trasē Ķegumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!