Foto: Edijs Pālens
Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa ekipāža sestdien triumfēja pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem 11.posma, kas norisinās Francijā, kvalifikācijas sacensībās.

Bakss/Stupelis bija labākie B kvalifikācijas grupā, kurā sacentās arī latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks kopā ar Koenu Dekoru no Beļģijas - viņiem 15.vieta, taču pēcāk sekojošajā pēdējās cerības braucienā viņiem pie iespējas startēt svētdien gaidāmajās sacensībās neizdevās tikt.

Savukārt A kvalifikācijas grupā trešā bija beļģu braucēja Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža.

A grupā uzvarēja Francijas sportista Valentīna Žiro ekipāža, kuram sekoja pašreizējais pasaules čempionāta līderis beļģis Bens Adriansens.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 363 punktiem saglabā Adriansena ekipāža, bet Baksa un Stupeļa duets izcīnījis 327 punktus, kas ļauj atrasties otrajā vietā. Savukārt Hendrikss/Mucenieks ar 274 punktiem saglabājuši trešo pozīciju.

Līdz sezonas beigām atlikuši vēl divi etapi.

Šī sezona aizrit bez līdz šim labākajiem Latvijas pilotiem. Kā ziņots, Māris Rupeiks pagājušās sezonas izskaņā notikušajā Nāciju kausā pēc kritiena guva ļoti smagas traumas un pagaidām par atgriešanos sportā vēl nedomā, bet brāļu Jāņa un Laura Daideru ekipāža izjuka, kad kantētājs Lauris tika pieķerts dopinga lietošanā.

Tāpat ļoti smagu galvas traumu pagājušās sezonas vidū guva Latvijas pilots Arnolds Sīlis, kurš sacensībās brauca ar savu brāli Gintu. Pēc negadījuma Arnolds Sīlis divus mēnešus pavadīja komas stāvoklī un arī šobrīd turpina rehabilitāciju.

Nākamās sezonas čempionātā Latvija pēc ilga pārtraukuma gatavojas uzņemt divus pasaules čempionāta posmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!