Foto: F64
Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa ekipāža, turpinot cīņu par titulu, sestdien triumfēja pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem noslēdzošā - divpadsmitā - posma, kas norisinās Vācijā, kvalifikācijas sacensībās.

Bakss/Stupelis bija labākie B kvalifikācijas grupā, kamēr A grupā labākie bija Francijas sportista Valentīna Žiro ekipāža, kam sekoja pašreizējais pasaules čempionāta līderis beļģis Bens Adriansens.

A kvalifikācijas grupā sacentās arī beļģu braucēja Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža, kas ierindojās sestajā pozīcijā. Tikmēr šajā pašā grupā 15.labāko laiku uzrādīja latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks kopā ar Koenu Dekoru no Beļģijas, taču viņiem svētdien gaidāmajai sacīkstei neizdevās kvalificēties arī ar pēdējās cerības brauciena palīdzību.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 405 punktiem saglabā Adriansena ekipāža, bet Baksa un Stupeļa duets izcīnījis 377 punktus, kas ļauj atrasties otrajā vietā. Savukārt Hendrikss/Mucenieks ar 308 punktiem saglabājuši trešo pozīciju.

Līdz ar to Baksam un Stupelim svētdien gaidāmajās sacensībās, lai pēc tām sevi kronētu par pasaules čempioniem, ir jāizcīna par vismaz 29 punktiem vairāk nekā Adriansena ekipāžai. Posmā norisināsies divi braucieni, bet par uzvaru katrā no tiem iegūstami 25 punkti.

Šī sezona aizrit bez līdz šim labākajiem Latvijas pilotiem. Kā ziņots, Māris Rupeiks pagājušās sezonas izskaņā notikušajā Nāciju kausā pēc kritiena guva ļoti smagas traumas un pagaidām par atgriešanos sportā vēl nedomā, bet brāļu Jāņa un Laura Daideru ekipāža izjuka, kad kantētājs Lauris tika pieķerts dopinga lietošanā.

Tāpat ļoti smagu galvas traumu pagājušās sezonas vidū guva Latvijas pilots Arnolds Sīlis, kurš sacensībās brauca ar savu brāli Gintu. Pēc negadījuma Arnolds Sīlis divus mēnešus pavadīja komas stāvoklī un arī šobrīd turpina rehabilitāciju.

Nākamās sezonas čempionātā Latvija pēc ilga pārtraukuma gatavojas uzņemt divus pasaules čempionāta posmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!