Foto: LETA

Kvalifikācijā uzvaru guvušie Nīderlandes pilots Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis svētdien Cēsīs "Ezerkalnu" mototrasē lūko izcīnīt uzvaru pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem sezonas sestajā posmā.

Svētdien Cēsīs pulkste 8.30 dalībnieki dosies iesildīties, savukārt sacensību atklāšana norisināsies pulksten 11 un nozīmīgākie starti gaidāmi pulksten 13.15, kad uz starta pirmajā braucienā izies pasaules čempionātā startējošās ekipāžas.

Sestdien tika aizvadīta kvalifikācija, kur B grupā uzvaru guva Bakss ar Stupeli, apsteidzot čehu pilota Tomāša Čermaka ekipāžu. Savukārt desmitie šajā grupā bija Latvijas duets Jānis un Pēteris Jegorovi, arī kvalificējoties pamatsacensībām.

Savukārt A grupas sacensībās sestdien kvalifikācijā uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Marvins Vanlušens no Beļģijas, kamēr piektie bija kantētājs Lauris Daiders ar igauņu pilotu Kertu Variku, bet braucējs Didzis Gorbenko ar igauņu kantētāju Tanelu Koivu bija 11. pozīcijā.

Caur pēdējās cerības braucienu tikmēr pamatsacensībām tikmēr kvalificējās pašmāju kantētājs Artūrs Linters ar stūrmani Margo Sonu no Igaunijas.

Arī šodien trases teritorijā motokrosa apmeklētājiem būs pieejamas ūdensbumbu izklaide, balansa velosipēdi bērniem un citas izklaides gan lieliem, gan mazākiem. Trases teritorijā pulcēsies arī dažādi ēdinātāji.

Jau ziņots, ka sezonas trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam priekšā garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Pāris kritienus šosezon piedzīvojuši arī Stupelis ar Baksu, tomēr, demonstrējot lielu apņēmību, viņi nav izlaiduši nevienu pasaules čempionāta posmu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms sestā posma līderis ar 266 punktiem ir Vanlušens. Trešā ar 137 punktiem ir Žiro ekipāža, piektais ar 132 punktiem ir Varika un Daidera duets, bet Bakss un Stupelis ar 127 punktiem ir sestie.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004. gadā), bet 2015. gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiks Latvijā, bez šī posma Cēsīs desmitajam etapam jūlijā notiekot Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū Vācijā paredzētais etaps tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!