Foto: F64
Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis svētdien pēc vēl viena panākuma pietuvojas pasaules čempionu tronim motokrosā ar blakusvāģiem.

Bakss kopā ar Stupeli svētdien bija labākie Šveicē notikušā pasaules čempionāta priekšpēdējā, 14.posma motokrosā blakusvāģiem sacensībās, triumfējot abos braucienos un iegūstot maksimāli iespējamos 50 punktus.

Tikmēr otro vietu abos braucienos izcīnīja francūzis Valentīns Žiro, kuram sezonas beigās palīdz latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks.

Līdz ar to pasaules čempionāta kopvērtējumā vairs tikai divus posmus līdz sezonas beigām Bakss ar Stupeli iekrājuši 581 punktu, kamēr 514 punkti ir Žiro. Tādejādi Nīderlandes un Latvijas duets tikai teorētiski kļuvuši aizsniedzami saviem sāncenšiem.

Iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004,gadā, kad viņš brauca kopā ar leģendāro Nīderlandes sportistu Danielu Vilemsenu. Pēdējās trīs sezonas latvietis ar Baksu bija kļuvuši par planētas vicečempioniem, bet vēl divas reizes viņš to savulaik paveica ar Kristeru Serģi.

Kā zināms, līdz pat sezonas vidū notikušajām sacensībām Stelpē Mucenieks brauca duetā ar beļģu pilotu Janu Hendriksu, tomēr pēc Latvijas etapa beļģis negaidīti pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu. Tagad Hendrikss brauc kopā ar pašreizējo pasaules čempionu Benu van den Bogārtu, kura pilots Bens Andriasens ir savainots un šogad vairs sacīkstēs neplāno piedalīties.

Tomēr nesen Mucenieku par partneri uzaicināja Žiro, kura līdzšinējam līdzbraucējam Nikolā Museti ārsti konstatējuši kājas lūzumu.

Pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās Andriasena ekipāžai, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā plānoti 16 etapi.

Kā zināms, nākamajā sezonā Latvijā varētu tikt aizvadīti jau trīs posmi, jo provizoriskajā kalendārā kopā ar Stalpes un Ķeguma posmiem iekļauts arī etaps Viļakā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!