Foto: Publicitātes foto

Vienā no Ziemeļeiropas modernākajām autošosejas trasēm "auto24ring" Pērnavā, Igaunijā, nedēļas nogalē, no 27. līdz 28. maijam, notiks Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms. Sacensībās piedalīsies Baltijas un Latvijas čempionāta, vēsturisko automašīnu seriāla "Dzintara aplis" un Baltijas izturības čempionāta dalībnieki.

Sestdienā, 27. maijā, tiks aizvadīts Baltijas 4h izturības čempionāta 2. posms, kuram pieteikušās 22 komandas. To vidū ir arī četras komandas no Latvijas – "Flash Racing", kuri sezonas atklāšanas posmā cīnījās par uzvaru, "Zvaigzne Motorsport", kuri pirmajā posmā tehnisku iemeslu dēļ uz starta neizgāja, "Viptuning" un "Bruno Racing Team". Pulksten 14 Baltijas 4h izturības čempionāta komandas sadalīs starta pozīcijas kvalifikācijā, lai jau pulksten 16 startētu 4 stundu garajās izturības sacīkstēs, kas noslēgsies pulksten 20.

Svētdien, 28. maijā, trasē dosies "Baltic Touring Cars", "Kumho Tyre Challenge" un "Dzintara aplis" dalībnieki, katrā no klasēm aizvadot divus sacensību braucienus.

"Kumho Tyre Challenge" "Super 1600" un Nacionālā klasē kopā pieteikušies 18 dalībnieki, to vidū arī čempionāta līderi Jānis Vanks (Nacionālā klase) un Stīvens Pūsts (S1600). Pirmajā posmā Nacionālajā klasē bija vērojamas spraigas cīņas par uzvaru līdz pat pēdējam līkumam un to sagaidām arī otrajā posmā.

"Baltic Touring Cars" klasē arī otrajā posmā varēsim vērot latviešu sportistus Artūru Batraku, Pāvelu Ščapovu un Robertu Rodi sacenšamies ar spēcīgo lietuviešu sastāvu, kuram pievienojies arī debitants no Dānijas ar jaudīgo "Renault Megane Trophy" automašīnu.

Vēsturisko automašīnu seriāla "Dzintara aplis" ieskaitē pieteikušās 29 automašīnas, tomēr sagaidāms, ka to skaits varētu palielināties līdz pat 40 spēkratiem. Dalību "Dzintara aplis" seriālam pieteikuši arī sportisti no Ukrainas un Lietuvas.

Ieeja Baltijas autošosejas čempionāta otrajā posmā "auto24ring" trasē skatītājiem būs bez maksas. Plašāku informāciju par posma norisi iespējams uzzināt oficiālajā mājaslapā www.batcc.eu vai "Facebook" lapā "Baltic Touring Car Championship".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!