Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis sestdien ieņem 11. vietu pēc pirmās dienas šajā nedēļas nogalē Kanādā notiekošajā rallijrksosa čempionāta septītajā posmā, savukārt otram Latvijas pilotam Reinim Nitišam ievērojamas tehniskas problēmas un 15. vieta.

Pirmajā "Supercar" klases braucienā Baumanis ierindojās otrajā vietā, Johanam Kristofersonam zaudējot nedaudz vairāk par trim sekundēm. Otro vietu Baumanis izcīnīja arī otrajā kvalifikācijā. Taču kopvērtējumā rallijkrosists uzrādīja 12. labāko rezultātu, kas dienas nobeigumā nodrošināja 11. pozīciju.

"Uzskatu, ka 11.vieta starp visiem pasaules čempionāta braucējiem, ir labs rezultāts. Šajā trasē esmu pirmo reizi. Tā ir diezgan sarežģīta, turklāt grants sekcija nav tajā labākajā stāvoklī, vismaz, ja salīdzina ar to, kāda tā ir Latvijā. Turpinām cīnīties, ir ticība komandai, ir ticība, ka atradīsim īstos regulējumus un tad jau atliks tikai pieslīpēt dažas nianses, lai rezultāts būtu vēl labāks," pēc pirmā kvalifikācijas brauciena sacīja Jānis Baumanis.

Tikmēr Reinis Nitišs pirmos divus kvalifikācijas braucienus noslēdza attiecīgi 15. un 14. vietā, kas viņam kopvērtējumā šobrīd dod 15. pozīciju.

"Kanādas trase ir ļoti specifiska, kur garajā taisnē kā uz delnas tiek atklātas mašīnas jaudas raksturlīknes. Otrais brauciens sākās ar uzvarētu startu, taču jau taisnes vidusdaļā konkurenti bija blakus un līdz pirmajam līkumam biju atkritis pēdējais. Protams, mēs meklēsim risinājumu, taču, visticamākais, tas nav viena vakara jautājums!" pēc pirmās sacensību dienas neapmierināts ar sniegumu ir Reinis Nitišs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā "World RX Team Austria" braucējs Jānis Baumanis ar iekrātiem 57 punktiem ieņem 9.vietu, savukārt "all-inkl.com Muennich Motorsport" pārstāvis Reinis Nitišs ir piecpadsmitais. Viņa kontā pagaidām 19 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!