Foto: Rihards Baumanis

Latvijas autosportists Jānis Baumanis svētdien desmitajā vietā noslēdza pasaules rallijkrosa čempionāta Lielbritānijas posma kvalifikāciju, kamēr Reinis Nitišs nespēja izglābties un iekļūt pusfinālā pēc ļoti neveiksmīgas pirmās dienas.

"SuperCar" klasē Baumanis, kurš pārstāv STARD komandu, sestdien pirmajos divos kvalifikācijas braucienos ieņēma 11. vietu, kas viņam deva desmito vietu. Svētdien trešajā braucienā viņš bija 13. vietā, bet ceturtajā braucienā vēlreiz uzrādīja 11. rezultātu un summā ar 130 punktiem saglabāja desmito vietu.

Tikmēr Nitišs no EKS vienības, pirmajā kvalifikācijas braucienā ieņēma pirmspēdējo 23. vietu, bet otrajā kvalifikācijā viņš palika pēdējā 24. pozīcijā, jo īsi pēc starta, cīņā ar konkurentiem, izbrauca no trases, šķērsoja zālāju un ietriecās aizsargbarjerā, apskādējot arī savu braucamo.

Svētdien Nitišs kvalifikācijas braucienos ieņēma 14. un 12. vietu, kopvērtējumā ar 106 punktiem paceļoties līdz 17. pozīcijai. Tomēr, pusfināla sasniegšanai, viņai vajadzēja savākt vismaz 120 punktus. Tāpat viņš palika bez pasaules čempionāta kopvērtējuma punktiem, kurus ieguva 16 labākie sportisti.

Kvalifikācijā ar 192 punktiem triumfēja norvēģis Peters Sūlbergs, kurš bija pirmais trijās no četrām kvalifikācijas kārtām.

Vēlāk svētdien gaidāmi arī pusfināla braucieni un fināls.

Lidenhilas trase ir vēsturiska ar to, ka tur 1967. gadā tika aizvadītas pirmās rallijkrosa sacensības, aizsākot jaunu autosporta novirzienu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 101 punktu ir Nitiša komandas biedrs un pērnā gada pasaules čempions Matīass Ēkstrems no Zviedrijas, kurš Lielbritānijas kvalifikācijā bija ceturtais. Viņam ar 98 punktiem seko zviedrs Jūhans Kristofešsons, kamēr trešais ar 87 punktiem ir Sūlbergs.

Tikmēr Nitišs kopvērtējumā ar 37 punktiem ieņem desmito pozīciju, bet Baumanis ar 18 punktiem atrodas 14. vietā.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12. posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!