Foto: Rihards Baumanis

Dzinēja kļūme pusfināla startā Latvijas autosportistam Jānis Baumanim ("STARD") liedza iekļūt pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Lielbritānijas posma finālā, kurā uzvarēja norvēģis Peters Solbergs ("PSRX").

"Supercar" klasē Baumanis pusfinālu sāka no trešās rinda, taču jau startā radās problēma ar mašīnas dzinēju, pazūdot jaudai, portālam "Delfi" pēc sacensībām pastāstīja Jānis. Šī kļūme viņu aizkavēja startā, arī turpinājumā dzinējs nestrādāja, kā vajag, un Baumanim neizdevās apsteigt nevienu no konkurentiem cīņā par vietu finālā. Savā pusfināla braucienā Jānis finišēja sestais.

Finālā dubultuzvaru izcīnīja "Volkswagen" piloti norvēģis Peters Solbergs un zviedrs Johans Kristofersons, kamēr trešais finišēja norvēģis Andreass Bakerūds.

Kvalifikācijā Baumanis četrās kārtās ieguva desmito vietu, tomēr konkurentu sodi ļāva viņam pakāpties uz devīto pozīciju, nodrošinot iekļūšanu sacensību pusfinālā, kurā startē 12 labākie piloti. Otrs Latvijas pilots Reinis Nitišs ("EKS") pēc ļoti neveiksmīgām pirmajām divām kvalifikācijas kārtām ieņēma 17. vietu, nespējot tikt pusfinālā, bet konkurentu sodi viņu pacēla uz 16. pozīciju, kas dod vienu punktu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc piektā posma par līderi ar 124 punktiem kļuvis Kristofersons, kuram ar 120 punktiem seko Nitiša komandas biedrs un pērnā gada pasaules čempions Matiass Ekstrems, kurš Lielbritānijas posmā palika piektais, bet trešais ar 117 punktiem ir Solbergs.

Nitišs kopvērtējumā ar 38 punktiem atkāpies par vienu vietu uz 11. pozīciju, bet Baumanis ar 27 punktiem atrodas 13. vietā.

Šosezon Latvijas braucēji finālā spējuši iekļūt vienu reizi, kad Nitišs guva piekto vietu otrajā etapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!