Foto: Rihards Baumanis

Latvijas autosportisti Jānis Baumanis ("STARD") un Reinis Nitišs ("EKS") sestdien Lielbritānijā vēsturiskajā Lidenhilas trasē ar mainīgām sekmēm iesāka pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Lielbritānijas posma kvalifikāciju.

Prestižākajā "Supercar" klasē Baumanis abos kvalifikācijas braucienos ieņēma 11. vietu, kas viņam deva 66 punktus un pirms svētdien gaidāmajiem atlikušajiem diviem kvalifikācijas braucieniem ļauj ieņemt desmito pozīciju, saglabājot labas izredzes uz iekļūšanu pusfinālā.

Tikmēr Nitišs pirmajā kvalifikācijas braucienā neizbrauca "džokera" apli un saņēma 30 sekunžu sodu, kas atmeta viņu uz pirmspēdējo 23. vietu, bet otrajā kvalifikācijā viņš palika pēdējā 24. pozīcijā, jo īsi pēc starta, cīņā ar konkurentiem, izbrauca no trases, šķērsoja zālāju un ietriecās aizsargbarjerā, apskādējot auto. Pēc diviem kvalifikācijas braucieniem Nitišs ir ticis pie 40 punktiem un ieņem pēdējo – 24. vietu.

Līderis ar maksimāli iespējamajiem 100 punktiem pēc sestdienas startiem ir pieredzējušais norvēģis Peters Solbergs ("PSRX") , kuram ar 90 punktiem seko viņa komandas biedrs zviedrs Johans Kristofersons.

Kvalifikācija ar vēl divām kārtām turpināsies svētdien, kad gaidāmi arī pusfināla braucieni un fināls.

Lidenhilas trase ir vēsturiska ar to, ka tur 1967. gadā tika aizvadītas pirmās rallijkrosa sacensības, aizsākot jaunu autosporta novirzienu, bet šogad šī trase "World RX" posmu uzņem pēdējoreiz. Nākamgad Lielbritānijas posms risināsies jau Silverstounas autosporta kompleksā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 101 punktu ir Nitiša komandas biedrs un pērnā gada pasaules čempions Matiass Ekstrems no Zviedrijas, kurš pēc sestdienas braucieniem ir trešais. Viņam ar 98 punktiem seko Kristofersons, kamēr trešais ar 87 punktiem ir Solbergs.

Nitišs kopvērtējumā ar 37 punktiem ieņem desmito pozīciju, bet Baumanis ar 18 punktiem ir 14. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!