Foto: Rihards Baumanis

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis ieņem desmito vietu pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Kanādā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) sezonas septītajā posmā.

Prestižākajā "SuperCar" klasē STARD vienības pilots Baumanis pirmajā kvalifikācijas braucienā bija astotajā vietā, bet otrajā kvalifikācijas braucienā viņš ieņēma desmito vietu.

Pēc diviem kvalifikācijas braucieniem līderis ar maksimāli iespējamajiem 100 punktiem ir titulētais francūzis Sebastjans Lēbs, kamēr 90 punkti ir zviedram Matīasam Ēkstremam.

Tikmēr Baumanis ticis pie 70 punktiem, sacensībās startējot 15 pilotiem.

Svētdien tiks aizvadītas vēl divas kvalifikācijas kārtas, kā arī pusfināls un fināls. Lai sasniegtu pusfinālu, latvietim kvalifikācijā jāiekļūst starp 12 labākajiem braucējiem.

Pēc sezonas sešiem posmiem kopvērtējumā pirmajā vietā ar 165 punktiem ir pašreizējais pasaules čempions Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kuram ar 125 punktiem seko norvēģis Andreass Bakerūds. Trešo vietu ar 119 punktiem ieņem cits norvēģis Peters Sūlbergs, bet vēl divus punktus atpaliek Lēbs.

Tikmēr Baumanis ar 51 punktu ir devītajā vietā.

Sezonas pirmajos trijos posmos Baumanis ikreiz sasniedza pusfinālu, taču jūnija sākumā slavenajā Silverstounā viņš pirmo reizi sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas, taču pēc tam Norvēģijā un Zviedrijā atkal ierindojās starp 12 labākajiem.

Kopumā šīs sezonas kalendārā pasaules čempionātā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!