Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas autobraucējs Jānis Baumanis svētdien sasniedza pusfinālu pasaules čempionāta rallijkrosā sestajā posmā, kas risinājās Zviedrijā, "SuperCar" klasē, tomēr šo kārtu pārvarēt neizdevās. Iespaidīgas tehniskās problēmas piedzīvoja Reinis Nitišs, kurš neiekļuva starp pusfināla dalībniekiem, bet Eiropas čempionāta ieskaitē "Super1600" klasē ceturto vietu izcīnīja Artis Baumanis.

Jānis Baumanis, kurš šosezon pārstāv "World RX Teeam Austria" komandu, sestdien pirmajos divos kvalifikācijas braucienos izcīnīja attiecīgi ceturto un 11. vietu, kas viņam pēc pirmās dienas deva 73 punktus un ceturto vietu. Savukārt svētdien viņš braucienos ieņēma devīto un astoto vietu, kopvērtējumā ar 144 punktiem paliekot astotais.

Tikmēr "All-Inkl.com" vienības braucējs Nitišs sestdien pirmajā braucienā ieņēma 16. vietu, bet otrajā latvietis bija sestais. Pēc diviem braucieniem Nitišam bija 66 punkti un 13. pozīcija. Savukārt svētdien nevienu no abiem braucieniem Nitišs tehnisku problēmu dēļ nepabeidza, tāpēc noslēgumā ar 114 punktiem palika 18. pozīcijā starp 19 sportistiem.

Nitišs atzina, ka šī ir viena no sliktākajām nedēļas nogalē viņa karjerā.

"Ļoti sarūgtinošs rezultāts šajā leģendārajā trasē. Diemžēl man šī "maģiskā" nedēļas nogale izvērtās par sportisku katastrofu un cienīgu rezultātu spēju uzrādīt tikai otrajā kvalifikācijas braucienā. Līdz nākamajām sacensībām ir mēnesis, kura laikā ir jāpieņem daudzi drastiski un, galvenais, pareizi lēmumi. Paldies visiem līdzjutējiem, kuri mani atbalsta pat šādos neveiksmes brīžos!" pēc sacensībām stāsta jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Līdz ar to Latviju pusfinālā pārstāvēja vienīgi Jānis Baumanis, kurš savā braucienā finišēja ceturtais un palika ārpus fināla dalībnieku loka. Savukārt izšķirošajā cīņā uzvarēja kādreizējais Nitiša komandas biedrs Andreass Bakerūds no Norvēģijas, kurš triumfēja otrajā etapā pēc kārtas.

Tikmēr Eiropas čempionāta posmā "Super 1600" klasē Jāņa Baumaņa brālis Artis kvalifikācijā ieņēma piekto vietu, svētdien izcīnīja otro vietu savā pusfināla braucienā, bet pēc tam finālā palika ceturtais.

Sacensībās startē arī brāļu Ivo un Uģa Traubergu "TT Motorsport" komanda, kuras sekmīgākais braucējs Jegors Saņins nepārvarēja pusfinālu, bet Dmitrijs Malakhovs kvalifikācijā ieņēma 15. vietu.

Artis Baumanis pārstāv "Set Promotion" komandu, kurā pērn startēja arī viņa brālis, kļūstot par Eiropas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!