Foto: Rihards Baumanis

Latvijas autobraucēji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs svētdien sasniedza pusfinālu pasaules čempionāta rallijkrosā trešajā posmā, kas risinās Beļģijā, prestižākajā "SuperCar" klasē.

Divi Latvijas sportisti sacensību pusfinālā iekļuvuši pirmoreiz vēsturē, bet Nitišs starp 12 labākajiem iekļuvis pirmoreiz šosezon.

Pēc sestdien aizvadītajām pirmajām divām kvalifikācijas kārtām "Austria" komandas braucējs Baumanis bija sestajā vietā, bet svētdien viņš guva astoto un 14. pozīciju, bet ar to bija pietiekami, lai četru braucienu summā ar 140 punktiem ieņemtu septīto vietu.

Tikmēr "All-Inkl.com" komandu pārstāvošais Nitišs pēc pirmās dienas bija desmitajā pozīcijā, turklāt svētdienas pirmajā braucienā viņu piemeklēja stūres efekts, kas kārtā ļāva gūt tikai 15.vietu. Tomēr noslēdzošajā kvalifikācijā viņš uzvarēja savā braucienā, summā guva sesto vietu un kvalifikācijā ar 133 punktiem pakāpās uz 12.vietu, kas pusfinālā ļāva iekļūt kā pēdējam.

Kvalifikācijā ar 180 punktiem triumfēja zviedrs Matīass Ēkstrems.

Pusfināli un fināls tiks aizvadīti vēlāk svētdien.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Vācijas posmā, kas notika slavenajā Hokenheimas trasē, Baumanis pusfinālā brauca ļoti veiksmīgi, tomēr piedzīvoja avāriju, kas lika izstāties. Savukārt pirms tam pirmajā etapā pusfinālā nebija neviens no latviešiem.

Kopvērtējumā pēc sezonas pirmajiem diviem etapiem pa 48 punktiem ir Ēkstremam un pēdējo divu gadu rallijkrosa pasaules čempionam norvēģim Peteram Sūlbergam, bet 45 punktus savācis soms Tomass Heikinens.

Baumanis ar 17 punktiem kopvērtējumā ieņem 11. vietu, bet Nitišs guvis sešus punktus un atrodams 15. pozīcijā.

Jau ziņots, ka pirms diviem gadiem Nitišs izcīnīja pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļu, bet pērn, savā otrajā sezonā "Olsbergs MSE" komandā, viņš palika septītais. Tikmēr J.Baumanis pērn kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet tagad spēris soli augstāk un startē prestižākajā klasē.

Šogad pasaules rallijkrosa čempionāta posms pirmoreiz tiks aizvadīts arī Latvijā, sportistiem 1. un 2. oktobrī viesojoties Biķernieku trasē.

Kopumā sezonā būs 12 posmi, no kuriem lielākā daļa notiks Eiropā, bet pa reizei sacensības paredzētas arī Kanādā un Argentīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!