Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas autobraucēji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs svētdien sasniedza pusfinālu pasaules čempionāta rallijkrosā trešajā posmā, kas risinās Beļģijā, prestižākajā "SuperCar" klasē, tomēr finālā iekļūt nevienam no viņiem neizdevās.

Divi Latvijas sportisti sacensību pusfinālā iekļuva pirmoreiz vēsturē, bet Nitišs starp 12 labākajiem nokļuva pirmoreiz šosezon.

Pusfinālā katrs no latviešiem startēja savā braucienā. Pirmajā pusfināla braucienā startā pēc sadursmes ar Baumani no trases izbrauca francūzis Davī Žanī un latvietis aizbrauca trešais, turklāt šajā pozīcijā arī sasniedza finišu, kas būtu devis vietu finālā, tomēr pēc brauciena Baumanis tika diskvalificēts.

Otrajā pusfinālā tiesneši ilgi kavējās ar startu un Nitišam bija pāragrs starts, kas nozīmēja, ka latvietim divas reizes nāksies veikt "džokera" apli. Savukārt pēc tam viņš aizkavējās startā, paliekot tālu aiz pārējiem pieciem konkurentiem un noslēgumā arī finišēja sestajā pozīcijā.

Vēlāk finālā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja zviedrs Matīass Ēkstrems, kuram sekoja kādreizējās rallija zvaigznes francūzis Sebastjans Lēbs un norvēģis Peters Sūlbergs.

Kopvērtējumā pēc trešā posma līderis ar 78 punktiem ir Ēkstrems, viņam piecus punktus zaudē pēdējo divu gadu pasaules čempions Sūlbergs, bet trešais ar 58 punktiem ir vēl viens zviedrs Jūhans Kristofešsons.

Baumanis ar 27 punktiem atrodams desmitajā pozīcijā, bet Nitišs iekrājis 12 punktus, kas ļauj būt 17. pozīcijā.

Kā zināms, kvalifikācijā "Austria" komandas braucējs Baumanis ieņēma septīto vietu, bet "All-Inkl.com" komandu pārstāvošais Nitišs ierindojās 12. vietā un pusfinālā iekļuva kā pēdējam.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Vācijas posmā, kas notika slavenajā Hokenheimas trasē, Baumanis pusfinālā brauca ļoti veiksmīgi, tomēr piedzīvoja avāriju, kas lika izstāties. Savukārt pirms tam pirmajā etapā pusfinālā nebija neviens no latviešiem.

Jau ziņots, ka pirms diviem gadiem Nitišs izcīnīja pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļu, bet pērn, savā otrajā sezonā "Olsbergs MSE" komandā, viņš palika septītais. Tikmēr J.Baumanis pērn kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet tagad spēris soli augstāk un startē prestižākajā klasē.

Šogad pasaules rallijkrosa čempionāta posms pirmoreiz tiks aizvadīts arī Latvijā, sportistiem 1. un 2. oktobrī viesojoties Biķernieku trasē.
Kopumā sezonā būs 12 posmi, no kuriem lielākā daļa notiks Eiropā, bet pa reizei sacensības paredzētas arī Kanādā un Argentīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!