Latvijas labākie rallijkrosa braucēji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs piektdien ir starp labākajiem 12 pēc Hokenheimas trasē Vācijā notiekošā pasaules čempionāta sezonas trešā posma kvalifikācijas pirmās dienas prestižākajā "SuperCar" klasē.

Augstāk pagaidām atrodas EKS vienības braucējs Nitišs, kurš pirmajā kvalifikācijā bija ceturtais, bet otrajā uzrādīja 12. rezultātu un summā ar 72 punktiem pagaidām ir astotais.

Savukārt STARD komandu pārstāvošais Baumanis pirmajā kvalifikācijas braucienā bija vien 17. pozīcijā, bet otrajā uzrādīja desmito labāko rezultātu un summā ar 61 punktu pakāpās uz 12. vietu.

Kā vēsta Baumaņa pārstāvji, sportistam nepaveicās ar starta vietu izlozi, jo nācās braukt pirmajā braucienā pa tikko sakoptu trasi un saķere līdz ar ko sliktāka nekā sekojošajos braucienos. Sacensību iznākumu ietekmēja arī posma organizatoru lēmums apmēram desmit minūtes pirms kvalifikācijas brauciena starta izmainīt džokera apļa konfigurāciju.

"Esmu ļoti priecīgs par otro braucienu, kurā spēju uzrādīt vienu no ātrākajiem apļa laikiem. Kopējais rezultāts nav tik labs, jo gandrīz trīs pilnus apļus biju "iesprūdis" aiz Martina Kačmarska," komentē braucējs.

Līderis ar maksimāli iespējamajiem 100 punktiem pagaidām ir slavenais francūzis Sebastjans Lēbs, bet vien 14. vietā ar 58 punktiem atrodas spēcīgais Peters Sūlbergs no Norvēģijas.

Kvalifikācija ar vēl divām kvalifikācijas kārtām turpināsies sestdien, bet svētdien notiks pusfināla braucieni un fināls.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 58 punktiem ir Nitiša komandas biedrs Matīass Ēkstrems, pats Nitišs ar 26 punktiem atrodams septītajā pozīcijā, bet Baumanis pagaidām ir 12. pozīcijā.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12. posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

Baumanis iepriekšējā sezonā aizvadīja pirmo pilno gadu pasaules rallijkrosa čempionātā prestižākajā "SuperCar" klasē, pārstāvot "Austria" vienību. Latvietim sezona padevās gana atzīstama, jo viņš tās noslēgumā kopvērtējumā ierindojās dalītā devītajā vietā.

Tikmēr Nitišs aizvadīto iesāka "All-Inkl.com" komandā, taču neveiksmīgu rezultātu dēļ to atstāja un gadu noslēdza "Olsbergs MSE" vienībā, kur bija braucis jau iepriekš. Sezonas noslēgumā viņš kopvērtējumā ierindojās vien 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!