Bernijs Eklstons ir paziņojis, ka Francijas GP atgriešanās Formula 1 kalendārā ir pilnīgi droša – vienošanās esot panākta.

Pēc Bahreinas GP posma parādījās informācija, ka visas iesaistītās puses attiecībā uz Francijas GP pievienošanos kalendāram beidzot ir vienojušās. Tas nozīmē, ka organizatoru puse ir nodrošinājusi arī trūkstošo (2 miljoni Eiro) dalības makas daļu.

"Darījums ir noticis," Eklstons apstiprināja franču "L'Equipe". "Mēs ar sporta ministru Deividu Duljē jau otrdien manā ofisā vienojāmies par finansiālo pusi. Vēl palikušas dažas formalitātes par pušu atbildību. Taču man nav šaubu, ka visi dokumenti tiks parakstīti."

Informācija liecina, ka Francijas GP, kas notiks Eklstona kompānijai piederošajā Pola Rikāra trasē, risināsies ik pa pāris gadiem uz maiņām ar Beļģijas GP posmu Spa trasē. Tas nozīmē, ka 2013.gadā notiks Francijas GP, bet Beļģijas posmu kalendārā redzēsim tikai 2014.gadā.

Atgādinām, ka pēdējo reizi Francijas GP notiks 2008.gadā Maņikūras trasē, bet Pola Rikāra trasē Formula 1 sacīkstes risinājās līdz 1989.gadam.

Vairāk par leģendāro Pola Rikāra trasi Francijas dienvidos un par unikālo tās konfigurāciju (1,8 kilometrus gara taisne) varēsiet lasīt EMAG.F1.LV maija numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!