Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F-1 pilots Skots Spīds pārsteidzoši uzvarējis "X Games" pirmajā posmā Brazīlijā, negaidīti pārspējot favorītus - "X Games" slavenos medaļniekus, amerikāņus Travisu Pastranu, Kenu Bloku un Tanneru Fustu.

Spīds rallijkrosā startēja pirmo reizi, un pirmo reizi savā autosporta karjerā ar automašīnu lecis tramplīnā.

"Šīs sacensības bija jautras, man daudz kas bija jāapgūst no jauna un daudz kas joprojām vēl jāiemācās," saka Spīds. "Rallijkross noteikti atbilst manam braukšanas stilam un tagad man ir "X Games" zelta medaļa! Tiešām nebiju domājis, ka kaut ko tādu spēšu."

Pirmais brauciens finālā tika apturēts pēc masu avārijas pirmajā līkumā, kurā tika iesaistīti Pastrana, Bloks un pērnā gada "Global RallyCross Championship" čempions Fusts. Visi trīs no sacensībām izstājās, un atkārtotajā braucienā, kura distance tika saīsināta līdz 10 apļiem, startēja seši atlikušie piloti.


Spīds līdz pat pēdējam aplim atradās otrajā vietā aiz rallijkrosā pieredzējušā soma Tomasa Heikinena, kurš pērn "X Games" piedzīvoja smagu avāriju, bet pēdējā līkumā pirms finiša līnijas izrāvās vadībā. Bronzas medaļu ieguva pazīstamais zviedru rallists Patriks Sandels, kurš arī debitēja "X Games".

Jāpiebilst, ka visi trīs medaļnieki uz "X Games" goda pjedestāla kāpa pirmo reizi.

Skots Spīds F-1 startēja no 2005. līdz 2007. gadam, pārstāvot "Toro Rosso" komandu, kļūstot par pirmo amerikāņu pilotu pēc Maikla Andreti, kurš pievienojies F-1. Pēc tam Spīds atgriezās Amerikā un pievienojās NASCAR čempionātam.

Nākamais, otrais "Global RallyCross Championship" posms notiks "X Games" spēlēs Barselonā maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!