Foto: Publicitātes foto

Pieredzējušais somu rallija pilots Miko Hirvonens pievienojies "X-Raid" komandai un startēs Dakaras rallijā, informē komanda.

Bijušais pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieks Hirvonens jūnijā Marokā testos jau iemēģinājis "MINI ALL4Racing" rallijreidu mašīnu, un debija šajā ausotporta disciplīnā viņam paredzēta "Baja Aragon" sacensībās Spānijā.

Rallijreidā Hirvonena stūrmanis būs nevis viņa ilggadējais rallija kolēģis Jarmo Lehtinens, bet gan francūzis Mišels Perins, kurš ir četrkārtējs Dakaras rallija uzvarētājs.

"Pirms sešiem mēnešiem es neko daudz par Dakaras ralliju nezināju, tikai tik, cik redzēju pa televizoru," saka Hirvonens. "Protams, zinu, ka tās ir sacensības ar garu sacīkšu distanci, bez stenogrammām, un tajās daudz lielāka nozīme ir navigācijai un ne tik daudz braukšanai ar pilnu jaudu. Apjomīgie testi ar "X-Raid" komandu un jauno stūrmani ir devuši man "skaidrāku bildi" par šo ralliju un jo vairāk uzzinu, jo vairāk gribu tajā piedalīties."

"Protams, mašīna un trase ir ļoti atšķirīgas no tā, ko esmu pieredzējis WRC," atzīst somu pilots, kurš pasaules rallija čempionātā aizvadījis 13 sezonas. "WRC mašīna ir daudz precīzāka, atsaucīgāka, taču ar to nebūtu iespējams izbraukt vietās, ko var pārvarēt rallijreidu "MINI". Tās izturība ir neticama!"

"Ātrums man nav problēma, taču saprast šīs mašīnas izturības robežu sliktos ceļa apstākļos gan," atzīst Hirvonens.

"X-Raid" komanda, kuras piloti brauc ar "MINI ALL4 Racing" mašīnām, ir uzvarējusi četros pēdējos Dakaras rallijos pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!