Foto: DELFI

Šā gada oktobrī Latvija, Rīga un CSDD Biķernieku trase debitēs vienā no jaunākajiem un prestižākajiem autosporta seriāliem - FIA pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX"). Trasē šobrīd pilnā sparā notiek būvniecības darbi, bet gala iznākums tiek solīts "unikāls".

Līdz šim Latvijā visaugstākā iespējamā - FIA pasaules čempionāta - līmeņa sacensības autosportā nav notikušas, no motoru sporta veidiem planētas meistarsacīkstes pie mums rīkotas tikai motokrosā. Latvija ilgstoši uzņēmusi Eiropas čempionāta posmu autokrosā, pirms trim gadiem kā liels un prestižs panākums mūsu valstij nāca iekļaušana jaunā formāta Eiropas rallija čempionātā, bet nu Latvija ir gatava pievienoties "elites klubam", kas rīko pasaules meistarsacīkšu sacensības, pielīdzinoties, piemēram, F-1 posmu organizatoriem.

Pagājušā gadsimta 60. gados uzbūvētā Biķernieku kompleksā sporta bāze pēc zināma pagrimuma perioda, kura laikā veikli plānotāji pat pieļāva trases likvidāciju un kārtējā "jaunā ciemata" celtniecību tās vietā, piedzīvo teju vai otro elpu, kad dažādi motoru sporta pasākumi notiek ik nedēļu - trases direktors Normunds Lagzdiņš sarunā ar portālu "Delfi" ne bez lepnuma piesauc blīvo pasākumu kalendāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!