Foto: Publicitātes foto

CSDD Biķernieku kompleksā sporta bāze arī turpmāk drīkstēs uzņemt Latvijas un Baltijas līmeņa motošosejas sacensības, informē Ceļu Satiksmes drošības direkcija (CSDD).

CSDD Biķernieku kompleksā sporta bāze ir saņēmusi divu motošosejas trašu licences – "Meža aplim" un "Ātruma aplim".

Atbilstoši motošosejas trašu licencēšanas noteikumiem Latvijas motosporta Federācija (LaMSF) veikusi trašu licencēšanu, kas dod iespēju arī turpmāk organizēt plaša mēroga motosporta sacensības.

Biķernieku "Ātruma apļa" trase ir novērtēta ar kategoriju A, kas saskaņā ar LaMSF drošības prasībām atļauj Latvijā organizēt Latvijas un Baltijas čempionātu motošosejas sacensības.

"Meža apļa" jeb "Meistarības apļa" trasei piešķirta C kategorija, ņemot vērā, ka tās konfigurācija un parametri - tā ir šaurāka un īsāka kā starptautiskās sacensībās paredzēts - atšķiras no mūsdienās būvētajām trasēm. "Meža apļa" trase izbūvēta pirms 50 gadiem un joprojām tiek izmantota motošosejas treniņiem, jo ir diezgan liels meistarības pārbaudījums jebkuram motorsportistam, kas piedalās treniņos vai sacensībās.

Ņemot vērā intensīvos būvdarbus, kas notiek BKSB, izbūvējot jauno rallijkrosa trasi, paredzēts, ka kopējo darbu ietvaros tiks novērsti arī defekti asfalta segumā pārējās Biķernieku trases konfigurācijās, kas uzlabotu sacensību dalībnieku drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!