Foto: Williams

Jaunajā sezonā piecas Pirmās formulas (F-1) sacīkstes sāksies ātrāk, nekā ierasts, paziņojusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA), pamatojot to ar franču pilota Žila Bjanki smago avāriju pērnā gada Japānas posmā.

Pašlaik 25 gadus vecais Bjanki joprojām cīnās par savu dzīvību, kopš pērnā gada oktobra sākumā piedzīvoja šausminošu avāriju lietainās Suzukas trases 44.aplī Japānā, ietriecoties evakuācijas transportā, kas atradās drošības zonā, lai prom no trases nogādātu jau iepriekš avarējušo vācieša Adriana Zutila formulu. Pēc šiem notikumiem sacīkstes tika pārtrauktas.

Avārija Japānas trasē notika sliktos laika apstākļos, turklāt tobrīd bija ļoti slikta redzamība. Nu FIA nolēmusi, ka sacensības Austrālijā, Malaizijā, Ķīnā, Japānā un Krievijā nedrīkst sākties vēlāk par četrām stundām pirms saulrieta.

Pērn Japānas "Grand Prix" sākās plkst.15 pēc vietējā laika, kad Latvijā bija deviņi rītā. FIA nolēmusi, ka šoreiz šīs sacensības sāksies stundu ātrāk.

Tikmēr izmaiņas sākuma laikos nav skārušas tās trases, kuras norisinās ar mākslīgo apgaismojumu - Bahreinā, AAE un Singapūrā.

Jaunā F-1 sezona sāksies 15.martā Austrālijā.

Pērnā gada izskaņā Bjanki ģimene ziņoja, ka pilots joprojām atrodas bezsamaņas stāvoklī, taču elpo patstāvīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!