Foto: AP/Scanpix

"Mercedes" komandu pārstāvošais soms Valteri Botass svētdien lieliskā cīņā guva uzvaru Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas devītajā posmā, kas notika Austrijā, svinot savu otro panākumu karjerā.

Pēc lieliskas pēdējo apļu cīņas Botass aiz muguras noturēja kopvērtējuma līderi vācieti Sebstjanu Fetelu no "Ferrari", apsteidzot viņu par 0,658 sekundēm, bet trešo vietu tikpat skaistā cīņā guva "Red Bull" vienību pārstāvošais austrālietis Daniels Rikjardo, kurš pēdējos apļos neļāva sevi apdzīt otram "Mercedes" braucējam Lūisam Hamiltonam no Lielbritānijas.

Botass sacīksti sāka no pirmās pozīcijas. Kaut bija aizdomas, ka soms veicis pāragru startu, tiesneši viņu attaisnoja un pilots sekmīgi nobrauca distanci līdz izskaņai. Iepriekš viņš bija uzvarējis arī šī gada Krievijas "Grand Prix" izcīņā, bet uz goda pjedestāla soms kāpa trešo reizi pēc kārtas.

Piektais palika otrs "Ferrari" braucējs Kimi Raikonens no Somijas, kuram sekoja "Haas" vienību pārstāvošais francūzis Romēns Grožāns un abi "Force India" piloti - meksikānis Serhio Peress un Estebans Okons no Francijas.

Vēl devītais bija brazīliešu veterāns Felipe Masa, kuram sekoja viņa komandas biedrs "Williams" rindās Lenss Strols no Kanādas.

Otrs "Red Bull" pilots Makss Verstapens no Nīderlandes tāpat kā "McLaren" komandu pārstāvošais spāņu veterāns Fernando Alonso izstājās jau pirmajā līkumā, kad viņus no trases izsita krievs Daņila Kvjats ("Toro Rosso"). Verstapens izstājies piekto reizi pēdējos septiņos etapos.

Hamiltons sacīkstes sāka tikai no astotās pozīcijas un sacīkšu ievadā ar supermīkstajām riepām nebija pārāk konkurētspējīgs, tomēr 32 aplī boksos uzlika ultramīkstās riepas un sacīkstes beigās veica vairākus ātrākos apļus.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 171 punktu ir Fetels, kuram nu jau 20 punktus zaudē Hamiltons, bet Botass un Rikjardo iekrājuši attiecīgi 136 un 107 punktus, kamēr Raikonens ar 83 punktiem ir piektais.

Konstruktoru vērtējumā vadībā ar 287 punktiem ir "Mercedes", kam ar 254 punktiem seko "Ferrari". Tikmēr trešā ar 152 punktiem ir "Red Bull" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!