Latviešu Jāņa un Laura Daideru ekipāža svētdien uzvarēja pasaules čempionātā pēdējā, 13.posmā motokrosā blakusvāģiem, Vācijas "Grand Prix", kas nodrošināja latviešiem otro vietu sezonas kopvērtējumā.

Daideri abos braucienos finišēja otrajā vietā, bet ar to viņiem bija pilnīgi pietiekoši, lai uzvarētu posmā un kļūtu par pasaules vicečempioniem.

Uzvaru šā posma pirmajā braucienā negaidīti izcīnīja Francijas sportista Valērija Žirārda ekipāža, bet otrajā braucienā pirmā finišēja Nīderlandes sportista Etjēna Baksa pilotētā ekipāža.

Tikmēr astotajā vietā posma kopvērtējumā ierindojās Māris Rupeiks ar Kasparu Stupeli, kuri braucienos ieņēma attiecīgi desmito un devīto vietu, bet devītajā pozīcijā palika krievu pilots Jevgēņijs Ščerbiņins ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, kuri braucienos finišēja devītajā un 11.pozīcijā.

Kā ziņots, jau pēc iepriekšējā posma devīto pasaules čempiona titulu sev bija nodrošinājis Nīderlandes pilots Daniels Vilemsens, kurš šosezon startē kopā ar beļģu kantētāju Svenu Verbrugi. Sestdien Vilemsens kvalifikācijas "pēdējās cerības" braucienā piedzīvoja kritienu un guva nelielu traumu, tāpēc svētdien viņš uz starta neizgāja.

Pasaules čempionāta noslēguma kopvērtējumā Vilemsena ekipāža tika pie 487 punkti, bet tai tikai deviņus punktus zaudēja Daideri.
Rupeiks/Stupelis ar 349 punktiem kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, par diviem punktiem apsteidzot Baksa ekipāžu. Ščerbiņins/Kurpnieks ar 321 punktu izcīnīja septīto vietu, bet devītajā pozīcijā ar 315 punktiem palika 2009.gada pasaules čempioni beļģis Joriss Hendrikss un latvietis Kaspars Liepiņš, kas pilota traumas dēļ nestartēja pēdējos piecos posmos.

Beļģis Davī Mariss, kurš vairākos posmos startēja pārī ar latvieti Elviju Mucenieku, ar 25 punktiem ieņēma 26.vietu, bet Mārtiņš un Kaspars Krievi noslēguma kopvērtējumā ar diviem punktiem ierindojās 59.pozīcijā 63 pie punktiem tikušo ekipāžu konkurencē.

Pasaules motokrosa sezona noslēgsies ar Nāciju kausu, kas pēc divām nedēļām risināsies Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!