Latvijas jaunie motokrosisti Jānis Mārtiņš un Kārlis Alberts Reišuļi savu starptautisko sezonu iesākuši Nīderlandē, piedaloties šīs valsts 1. posmā solo motocikliem, informē "x99/Slīterāni" komanda.

Abiem brāļiem šīs bija sezonas pirmās motokrosa sacensības, un, neskatoties uz nelielo lampu drudzi, uzrādīts atzīstams rezultāts un iegūta vērtīga pieredze, kas noderēs turpmākajā sezonā.

Pirmais savus spēkus trasē pārbaudīt devās astoņu gadus vecais Jānis, kurš startēja 65 cm3 klasē. Kvalifikācijā Jānis uzrādīja 21. apļa laiku, un, kā pats atzina, tad labāku rezultātu uzrādīt esot traucējis nelielais lampu drudzis. Savukārt braucienos no satraukuma vairs nebija ne miņas – braucienos izcīnīta 10. un 7. vieta, kas dienas kopvērtējumā Jāni ierindoja 9. pozīcijā.

"Pirms kvalifikācijas brauciena biju uztraucies, jo nebiju pienācīgi sagatavojies šīm sacensībām," atzīst jaunais sportists. "Pirmā brauciena startā atrados 13. pozīcijā, bet lēnām sāku pierast pie trases un izdevās finišēt 10. vietā. Otrā brauciena starts bija neveiksmīgāks, atrados 17. pozīcijā, taču trase bija kļuvusi smagāka – man parocīgāka, un finišēju 7. vietā. Kopā ierindojos 9. vietā ar ko esmu apmierināts."

Savukārt 11 gadus vecais Kārlis stājās uz starta 85 cm3 klasē. Kvalifikācijas braucienā viņš uzrādīja devīto ātrāko apļu laiku, savu rezultātu uzlabojot braucienos. Visa 1. brauciena laikā Kārlis aizvadīja sīvu cīņu ar konkurentu par 3. vietu, taču finišā nācās atzīt sāncenša pārākumu un samierināties ar 4. vietu. Kā atzina pats Kārlis, ja brauciens būtu bijis nedaudz garāks, konkurents būtu ticis noķerts.

Arī 2. braucienā Kārlis nepadevās bez cīņas – šoreiz par 1. pozīciju. Kādu laiku Kārlim izdevās atrasties līdera pozīcijā, taču arī šajā braucienā nācās atzīt konkurenta pārākumu un finišā 2. vieta. Diemžēl brauciena laikā nokrita transponders un brauciena rezultāts netika ieskaitīts, atstājot Kārli ārpus pjedestāla.

"Kvalifikācijā uzrādīju vien devīto laiku, jo šīs bija manas pirmās sacensības un nebiju īsti "iebraucies"," saka Kārlis. "Pirmā brauciena startā biju septītais, tad lēnām sāku apdzīt konkurentus un uzsāku cīņu par 3. vietu, bet beidzās brauciena laiks un paliku ceturtais. Uz otro braucienu trase bija kļuvusi grūtāka, bet tieši tādas man patīk. No starta aizbraucu kā sestais, aizcīnījos līdz 1. pozīcijai, bet pieļāvu nelielu kļūdu un atkritu uz 2. vietu. Tā arī finišēju. Diemžēl izrādījās, ka brauciena laikā bija nokritis transponders, tāpēc man netika ieskaitīts rezultāts. Ar sacensībām esmu apmierināts, jo negaidīju, ka būs tik labs rezultāts, jo nebiju aizvadījis pietiekoši daudz treniņu." par sacensībām stāsta Kārlis.

Neskatoties uz nelielajām ķibelēm, brāļi atzīst, ka ir aizvadītas veiksmīgas sacensības, kurās ir iegūta pārliecība par saviem spēkiem un neatsverama pieredze, kas palīdzēs turpmākajā motokrosa sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!