Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas pilots Kels Kratčlovs no "CWM LCR Honda" vienības svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 11.posma, kas norisinājās Čehijā, sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Sacensību norisi pamatīgi ietekmēja lietus, taču Kratčlovs svētdienas sacīkstē, startēdams ar cietā sastāva riepām, līdera pozīciju pārņēma pēdējos apļos un noslēgumā uzvaru guva diezgan pārliecinoši.

Šī Kratčlovam ir pirmā "MotoGP" uzvara karjerā, turklāt pēdējos 35 gados nevienā posmā pie uzvaras nebija ticis Lielbritānijas sportists.

Svētdien otro vietu izcīnīja leģendārais itālis Valentīno Rosi no "Movistar Yamaha" komandas, kurš no uzvarētāja atpalika par vairāk nekā septiņām sekundēm. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis un sestdienas kvalifikācijas uzvarētājs Marks Markess no Spānijas ("Repsol Honda").

Vilšanos piedzīvoja pagājušās sezonas pasaules čempions Horhe Lorenso no "Movistar Yamaha", kuram neveiksmīgas stratēģijas dēļ tikai 17.vieta.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 11 etapiem Markesam ir 197 punkti un viņam ar 144 punktiem seko Rosi. Tikmēr 138 punktus guvis Lorenso.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!