Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 14. un 15. maijā, "Botniaring" trasē Somijā notika Somijas "Legends" čempionāta pirmais posms, kurā uz starta 37 braucēju konkurencē izgāja arī četri zināmi latviešu sportisti. Ar lielisku sniegumu sacīkstes aizvadīja Konstantīns Calko, izcīnot astoto un devīto vietu divās sacensību dienās.

Aukstos un lietainos laika apstākļos Somijā "Botniaring" trasē norisinājās pirmais "Legends" čempionāta posms. Pirmo reizi uz Somijas čempionāta posmu bija devušies zināmie Latvijas autošosejas braucēji Konstantīns Calko un Jānis Horeliks, kā arī kartinga čempions Ernests Veismanis. Tāpat 37 braucēju konkurencē uz starta stājās arī pieredzējušākais no Latvijas "Legends" braucējiem – Uldis Timaks.

"Gāja ļoti labi, nevar teikt, ka rezultāts būtu izcils, bet esmu ļoti apmierināts, ņemot vērā, ka ir jauna mašīna, jauns mehāniķis, jauna trase un bija daudz kas jāapgūst. Tomēr man ļoti iepatikās pats čempionāts un sacensību formāts – citāda kvalifikācija, milzīga konkurence. Plānoju braukt visus NEZ čempionāta posmus un gribu piedalīties arī Somijas čempionātā," pēc sacīkstēm atzinās Konstantīns Calko, kuram izdevās izcīnīt devīto vietu pirmajā sacensību dienā. Otrajā dienā Calko finišēja augstajā piektajā vietā, taču, saņemot trīs pozīciju sodu, nācās samierināties ar astoto vietu.

Tikmēr pārējiem latviešu braucējiem bija jāsamierinās ar vietu otrajā un trešajā desmitniekā – Uldis Timaks pirmajā braucienā ierindojās 26. vietā, kamēr Jānis Horeliks savā pirmajās Legends sacīkstēs izcīnīja 29. vietu, bet Ernests Veismanis – 34.

Otrajā sacensību dienā stipra lietus apstākļos rezultātu uzlabot izdevās Ernestam Veismanim un Jānim Horelikam, attiecīgi finišējot 22. un 23. vietā, kamēr Uldis Timaks palika stāvam startā ar automobiļa sajūga defektu.

Pieredzējušajam Jānim Horelikam šīs bija pirmās šāda veida sacīkstes pēc vairāku gadu pārtraukuma. "Mācījos braukt un lēnām sāku pierast pie mašīnas. Braukšana ar to ir specifiska, turklāt mums nebija zināmi pareizie regulējumi. Ar katru treniņu mēģinājām uzlabot rezultātus. Katra mazākā trasē pieļautā kļūda ir zaudēts laiks, tāpēc arī rezultāts ir tāds kā ir. Bet kopumā viss ir ļoti labi, mērķis bija braukt un saprast šo auto. Turpināsim ar katru nākamo reizi rezultātus uzlabot," pozitīvi noskaņots ir Horeliks.

Konstantīna Calko lieliskais sniegums pirmajā Somijas čempionāta posmā ļauj cerēt uz labu sniegumu arī 2. un 3. jūlijā gaidāmajā NEZ 1. posmā Pērnavas trasē.

"Legends" ir budžeta autošosejas klase, kas pēdējos 15 gadus iekarojusi popularitāti visā Eiropā. "Legends" sporta automašīnu virsbūve ir veidota pēc Amerikas trīsdesmito gadu automobiļa izskata. "Legends" automašīnas ir aprīkotas 1300 ccm "Yamaha" motocikla dzinēju un sver vien nepilnus 600 kilogramu, kas ļauj paātrināties līdz 100 km/h mazāk nekā četrās sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!