Foto: Publicitātes foto
Spānijas autošosejas komanda "SVK by Speed Factory' ir izziņojusi pilotu sastāvu savai debijas sezonai Eiropas Lemānas sērijas čempionātā (ELMS) - šīs komandas krāsas trasē bez Latvijas pilota Konstantīna Calko aizstāvēs arī lietuvietis Daiņus Matijošaitis un pieredzējušais spānis Hesuss Fusters Pliego.

"Mēs nepacietīgi gaidām šo vēsturisko startu - mūsu komandai tas nozīmē ļoti daudz," saka "SVK by Speed Factory" menedžeris Daļus Steponavičs. "Piedalīties Eiropas prestižākajā garo distanču seriālā ir liels gods un vēl lielāks izaicinājums. Vēl pirms sezonas sākuma novērtējam, kā strādā čempionāta rīkotāji un promoters. Mums gan vēl jāapgūst daudz jaunumu, un tas attiecas ne tikai uz mani, bet arī uz braucējiem un pārējiem komandas darbiniekiem."

Konstantīnam Calko komandā uzticēta vadošā pilota loma un pienākumi. "Cilvēks, kurš būs atbildīgs par komandas raksturu un no kura gaidīsim maksimālo rezultātu, būs Konstantīns Calko, latviešu sportists, kurš mūsu komandā brauks jau ceturto gadu un kurš mums palīdzēja uzvarēt Eiropas "Radical Masters" čempionātā 2012.gadā," norāda menedžeris. "Par stabilitāti būs jārūpējas vēl vienam mūsu pastāvīgajam pilotam, spānim Hesusam Fusteram."

Komandas trešais pilots būs jaunpienācējs, lietuvietis Daiņus Matjošaitis.

"SVK by Speed Factory" startēs ar "LMP3 Ginetta-Nissan" automašīnu. "Mēs esam ļoti apmierināti ar darbu, ko dara "Ginetta" rūpnīca," piebilst Steponavičs. "Viņi strādā dienu un nakti, tāpēc esmu pārliecināts, ka mūsu mašīna būs ātra un izturīga. Par to ceram pārliecināties marta beigās, oficiālajos ELMS testis Francijā, Lekastelē trasē."

"Nav noslēpums, ka mūsu galvenais mērķis ir Lemānas 24 stundu sacīkste," saka komandas menedžeris. "Šogad mēs gribam iegūt pēc iespējas lielāku pieredzi un zināšanas, tomēr jau tagad jūtamies spējīgi jau no pirmajām sacīkstēm parādīt saviem konkurentiem, no kādas "mīklas" esam taisīti."

"Speed factory Racing" autosporta komandu izveidoja bijušais Lietuvas rallija braucējs Daļus Steponavičs 2008. gadā Spānijā. Jau pirmajā sezonā Eiropas "Radical Masters Series" čempionātā komanda izcīnīja čempionu titulu, atkārtojot šo sasniegumu vēl arī 2009. un 2012. gadā. 2013. un 2014. gadā komanda izcīnīja čempionāta sudrabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!