Foto: AFP/Scanpix

Jaunās pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas Zviedrijā notikušajā otrajā posmā triumfēja titula aizstāvētājs francūzis Sebastjans Ožjērs no "Volkswagen" vienības.

Kā zināms, Zviedrijas pilsētas Kārlstades apkārtni piemeklējuši siltāki laikapstākļi, nekā gaidīts, tāpēc tur esošais sniegs un ledus kūst, kas sākotnēji apdraudēja otrā posma norisi. Taču tika izlemts, ka posms tiks aizvadīts, tomēr tam tika saīsināta distance.

Ožjērs uzvarēja sešos no 12 ātrumposmiem, bet 29,8 sekundes no viņa atpalika Jaunzēlandes sportists Haidens Padons no "Hyundai" vienības. Trešais rallijā finišēja norvēģis Madss Estbergs, kurš brauc ar "Ford" spēkratu, no francūža atpaliekot teju par minūti.

Ceturto vietu ieņēma vēl viens "Volkswagen" braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, bet piektais finišēja "Ford" igauņu braucējs Oto Tenaks.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 56 punktiem ir Ožjērs, bet 33 punktus izcīnījis Mikelsens, par sešiem punktiem apsteidzot savu tautieti Estbergu.

Tikmēr francūža komandas biedrs pasaules vicečempions Jari Mati Latvala šosezon pie punktiem vēl nav ticis.

Pagājušajā sezonā Ožjērs uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjēra tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!