Turpinot uzvaras gājienu WTCC pasaules čempionātā, divas uzvaras aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā ceturtajā posmā Ungārijā izcīnīja "Chevrolet" komanda. Šoreiz pie uzvarām tika Alans Meņū un Ivans Mulērs, kamēr vadību čempionātā saglabā viņu pārinieks Robs Hafs.

Pirmajā braucienā uzvaru guva Alans Meņū, kurš pirmo reizi kopš 2009. gada startēja no "pole position" un izdevīgo starta vietu pārvērta otrajā uzvarā šajā sezonā. Meņū atradās vadībā no starta līdz finišam, finišējot 1 sekundi priekšā mājiniekam Norbertam Miheličam, kurš dažbrīd pat izskatījās ātrāks.

Miheličs uz otro vietu pacēlās startā, kad vairāki līderi pirmajā līkumā iebrauca par tālu ārmalā. Trešais finišēja Havjērs Vilja. Pirmo piecinieku noslēdza Hafs un Mulērs, bet Gabriele Tarkvīnī pēdējos apļos no trešās vietas atkrita uz sesto.

Lietus pārtrauktajā otrajā braucienā lielisku sniegumu nodemonstrēja tieši Mulērs. Pusotra apļa laikā francūzis no astotās vietas pacēlās uz ceturto, kad spēcīgas lietusgāzes dēļ sacensībās apturēja. Tām atsākoties žūstošajā trasē pēc viena apļa jau bija otrais, bet vēl pēc viena apļa jau bija garām tā brīža līderim Gabrielem Tarkvīnī. Mulēram tā bija pirmā uzvara šogad.

Ne mazāk iespaidīgu otro vietu ieguva Hafs, kurš startēja no 12. pozīcijas, bet pirmajos apļos jau pacēlās uz piekto. Sacensībām atsākoties viņš ieguva pozīciju pa pozīcijai, līdz 4 apļus pirms beigām apdzina Tarkvīnī. Pirmā brauciena uzvarētājs Meņū šoreiz kļūdījās, mazliet izbrauca zālienā, ar ko pietika, lai avarētu.

WTCC Ungārijas posma sacīkšu apskats:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!