Šajos Ziemassvētkos apritēja gads, kopš septiņkārtējais F-1 čempions Mihaels Šūmahers cīnās par savu dzīvību.

Kā zināms, 2013.gada nogalē vācu pilots, atpūšoties kopā ar ģimeni kalnos, slēpojot krita un guva smagu galvas traumu. Kopš tā laika viņš, iespējams, guvis vēl lielāku pasaules uzmanību nekā tad, kad pilotēja F-1 bolīdu un guva daudzās uzvaras F-1 sacensībās. Traģiskais negadījums gan radīja gūzmu dažādu spekulāciju, taču parādīja, cik iemīļots vācu pilots joprojām ir un paliek F-1 cienītāju aprindās.

2014.gada Ziemassvētkus Šūmahers sagaidīja jau savās mājās un ģimenes lokā, taču tuvinieki neslēpj, ka bijušā čempiona atveseļošanās būs vēl ļoti ilga.

Mihaels Šūmahers slēpojot guvis nopietnu galvas savainojumu

Foto: Reuters/Scanpix
Septiņkārtējais
F-1
čempions
Mihaels Šūmahers
piedzīvojis nepatīkamu incidentu slēpojot un ar nopietnu galvas traumu nogādāts slimnīcā, pagājušā gada nogalē piemie pavēstīja Francijas mediji.

Operatīvi Grenobles slimnīcā nogādātais vācu autosportists tika ievietots mākslīgajā komā un viņam tika izdarītas vairākas operācijas.

Pēc negadījuma tika iesākta arī izmeklēšana, kas gan nekādus drošības pārkāpumus un kriminālu saturu šajā negadījumā neatklāja.

Grenobles slimnīcā Mihaels Šūmahers sagaidīja savu 45. dzimšanas dienu, ko līdzjutēji atzīmēja, pie slimnīcas izkarot "Ferrari" karogus un plakātus ar laba vēlējumiem.

Izrādot cieņu izcilajam čempionam, Bahreinas "Grand Prix" posma rīkotāji pavasarī nolēma pirmo Sahiras trases līkumu nodēvēt Šūmahera vārdā. 

Lasīt vairāk

Šūmahers pamodies no komas un pametis Grenobles slimnīcu

Foto: AFP/Scanpix
Jūnijā tika paziņots, ka leģendārais
F-1
čempions
Mihaels Šūmahers
ir pamodies no komas un pametis Grenobles slimnīcu, kurā atradās gandrīz sešus mēnešus.

Šūmahers tika pārvests uz Šveici, Lozannu, kur turpināja ārstēšanos vietējā rehabilitācijas klīnikā.

Autosporta leģendas cīņa par savu dzīvību iedvesmojusi arī citus sportistus - tā Vācijas futbola izlase vasarā sev tik veiksmīgajā Pasaules kausa izcīņā atzina, ka viņus iedvesmoja ziņas Šūmahera ārstēšanās progresu.

Lasīt vairāk

Šūmahers izrakstīts no klīnikas un atgriežas mājās

Septembrī septiņkārtējais
F-1
čempions
Mihaels Šūmahers
tika izrakstīts no rehabilitācijas klīnikas un atgriezās mājās.

Sākotnēji ziņas par to, ka Šūmaheru ģimenes mītnē būtu izbūvētas īpašas telpas sportista rehabilitācijai, tika noliegtas, taču tālākā viņa ārstēšanās notiks tieši tur.

Lasīt vairāk

Šūmahera dēls kļuvis par pasaules vicečempionu kartingā

Foto: Reuters/Scanpix
Leģendārā
F-1
čempiona Mihaela Šūmahera 15 gadus vecais dēls Miks šogad iepriecināja vecākus, izcīnot savu pirmo "lielo" titulu, kļūstot par pasaules vicečempionu kartingā "KF-Junior" klasē.

Vēlāk Šūmahers juniors iemēģināja arī formulu bolīdu, kas ļauj sagaidīt, ka drīzumā šis uzvārds atkal varētu parādīties starptautisku autošosejas sacensību dalībnieku sarakstā.

Lasīt vairāk

Šūmaheram acīs parādās asaras, kad viņš dzird savas sievas un bērnu balsis

Gada nogalē jaunākās ziņas par septiņkārtējā
F-1
čempiona Mihaela Šūmahera veselības stāvokli liecināja, ka viņš atpazīst un reaģē uz savu tuvinieku balsīm.

Tāpat sportista menedžere noliedza, ka Mihaelu būtu pametuši viņa sponsori, kas turpinot atbalstīt autosporta leģendu un pildīt līgumos noteiktās apņemšanās. 

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!