Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Citroen" rūpnīcas komandas vadība cer pierunāt deviņkārtējo pasaules čempionu Sebastjenu Lēbu pagarināt viņa šāgada kampaņu pasaules rallija čempionātā (WRC).

Francūzis piekritis kopā ar savu stūrmani Danielu Elenu šosezon startēt trijos WRC posmos, un pirmais bija aizvadītajā nedēļas nogalē Meksikā. Tajā 44 gadus vecais Lēbs bija izvirzījies sacensību vadībā, taču pārsista riteņa dēļ zaudēja laiku un rezultātā ieņēma piekto vietu.

"Mēs pagaidām esam vienojušies par trim rallijiem, bet pēc Korsikas un Spānijas posmiem mums būs iespēja atsākt sarunas un tad skatīsimies, ko sarunāsim," izdevums "Autosport" citē "Citroen" komandas direktoru Pjerū Budāru. "Es nezinu nevienu komandas menedžeri, ieskaitot mūs, kas negribētu viņu redzēt pie sevis uz pilnu sezonu."

Grants rallijos Lēbs, kurš pēdējos gadus startē Dakaras rallijreidā, nebija piedalījies pēdējos piecus gadus. "Mēs negaidījām ka viņš tik strauji sasniegs tādu ātrumu," atzīstas Budārs. "Kad viņš pārņēma rallija vadību, tas bija sacensību vidus, kad visi brauc ar pilnu jaudu. Zinājām, ka Sebastjens ir ātrs, taču es domāju, ka viņam būs vajadzīgs vairāk laika, lai aprastu ar jauno mašīnu."

Pieredzējušais franču pilots gan neapstiprina, ka būtu gatavs startēt vēl kādā WRC psomā bez tiem trim, par ko ir panākta vienošanās. Kā zināms, Lēba "pamatdarbs" ir pasaules rallijkrosa čempionāts ("World RX"), kurā viņš pārstāv "Peugeot" rūpnīcas komandu. "Es nevaru braukt visur," pasmaida pilots. "Kad es atvadījos no WRC, man bija iemesls, un tas nav mainījies. Tagad es esmu atgriezies un tas ir forši, bet startēt visā čempionātā – tas nav manos plānos."

Lēbs potenciāli varētu piedalīties Vācijas WRC rallijā augustā, kas nepārklājas ar rallijkrosa sacensībām, taču tad franču pilots esot paredzējis "atrasties pludmalē" un baudīt atvaļinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!