Foto: Publicitātes foto

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku kompleksajā sporta bāzē uzstādīts pasaulē labākais motosporta trašu drošības aprīkojums – dzelzsbetona barjeras, drošības sētas un dalībnieku parka nobrauktuvju (pitlīniju) dubultās dzelzsbetona sienas, informē trases pārstāvji.

Daļa no aprīkojuma ir pasaulē vadošā ražotāja, Šveices uzņēmuma "Geobrugg" dāvinājums Biķernieku trasei. Līdz ar šī dāvinājuma saņemšanu starptautiskie drošības eksperti atzīst, ka Biķernieku trase un jaunbūvētā rallijkrosa trase tiek plānota un veidota, pievēršot pastiprinātu uzmanību sportistu un skatītāju drošībai.

Šveices uzņēmums sadarbībā ar Starptautisko Automobiļu Federāciju (FIA) ir nupat pabeidzis darbu pie dubultās dzelzsbetona pitlīniju sienas izveides un tās pirmā demonstrācija notiks tieši Biķernieku trasē.

Plānots, ka rallijkrosa čempionāta laikā 2016.gada 1.un 2. oktobrī pasaulē jaunākais drošības aprīkojums tiks prezentēts gan FIA, gan daudzu pasaules valstu motosporta trašu drošības ekspertiem. Dubultās pitlīniju sienas ir jaunākais risinājums motosporta trasē, jo nodrošina sportistiem aizsardzību brīdī, kad sporta automašīnas trasē pārvietojas pa abām pusēm. Šādas drošības barjeras tuvākajā nākotnē plānots uzstādīt arī Norvēģijas un Ķīnas motosporta trasēs.

Drošības dzelzsbetona barjeru un aizsargžogu uzstādīšanu CSDD Biķernieku trasē veic SIA "Binders", kas būvē arī rallijkrosa trasi. Uzņēmuma darbiniekus šobrīd apmāca Šveices uzņēmuma "Geobrugg" speciālisti.

Šveices uzņēmums "Geobrugg" ir aprīkojis daudzas pasaulslavenas motosporta trases, piemēram, Soču un Meksikas F-1 trases, "Tailem Bend" trasi Austrālijā, kā arī trases ASV un Apvienoto Arābu Emirātos.

Kā zināms, Biķernieku rallijkrosa trase atklāšana notiks 24. jūlijā, kad tur norisināsies Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!