Foto: Publicitātes foto
Atgriežoties motokrosā pēc nepilnu triju gadu prombūtnes, Jānis Daiders ir uzaicinājis par kantētāju Kasparu Stupeli, lai abi 2017. gadā startētu kā pasaulē, tā saceneībās Latvijā, informē motoklubs "X=Kross".

"Esam vienojušies, ka brauksim kopā," saka Jānis un Kaspars, cerot uz pilnvērtīgu blakusvāģu motokrosa sezonu komandas "X-Kross" sastāvā, pienācīgi startējot kā pasaulē, tā arī pašu mājās Latvijā.

Jānis Daiders trasē atgriežas pēc nepilnu trīs gadu pārtraukuma, savukārt Kaspars Stupelis - pēc smagās traumas, ko guva 2016. gada sezonas sākumā pasaules čempionāta posmā Nīderlandē. Līdz šim abi sportisti var lepoties ar ievērības cienīgiem panākumiem motokrosā – Jānis ekipāžā ar brāli Lauri ieguvis pasaules čempionāta bronzu 2009. gadā, bet 2011. gadā - pasaules vicečempiona titulu. Savukārt Kasparam, kurš startējis ekipāžās ar tādiem braucējiem kā Daniels Vilemsens, Kristers Serģis un Etjēns Bakss, – bronza 2007. gadā, pieci vicečempiona tituli un trīs reizes pasaules čempionātā Kaspars kāpis arī uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

"Jānis ar Kasparu ir liels pienesums mūsu salīdzinoši jaunajam klubam," uzsver motokluba "X-Kross" vadītājs Ritvars Stāmers. "Mums ir svarīgi, lai pieredze rāda piemēru un veicina jaunu sportistu iesaisti motosportā. Esmu pārliecināts, ka sportistu profesionālisms, savstarpējā sadarbība, fiziskā sagatavotība un sniegums spēs mūs mobilizēt jaunam sākumam ne tikai blakusvāģu sportā, bet arī visā motosporta kustībā Latvijā."

Komanda 2017. gadu plāno uzsākt ar atsevišķām sacensībām Beļģijā un Nīderlandē, kur motokrosa sezona sākas nedaudz ātrāk. Tāpat paredzēti starti Igaunijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!