Foto: Reuters/Scanpix

Pēc uzvaras Dakaras rallija devītajā ātrumposmā spānis Nani Roma jau nonācis izstājušos sarakstā, kamēr katarietis Nasers Al-Atija ("MINI") turpina soļot uzvaras virzienā.

10.ātrumposms bija otrais "maratona" posms šāgada Dakaras rallijā - paredzēts 358 kilometru garumā un starts tika dots 3600 metru augstumā virs jūras līmeņa - retinātais kalnu gaiss nozīmīgi iespaido dzinēju darbu. Sākotnēji bija ieplānots, ka motocikliem un automašīnām būs dažādas trases, taču pēc organizatoru apspriedes tika nolemts, ka visi brauks pa vienu un to pašu 371 kilometrus garu trasi.

Al-Atija šajā posmā bija iecerējis veikt izšķirošo izrāvienu, lai drošāk varētu braukt pēdējos trijos rallija ātrumposmos, un tas viņam izdevās, daļēji arī pateicoties tuvāko sekotāju neveiksmēm. Pie pirmā kontrolpunkta pie 123 kilometru atzīmes Al-Atija jau bija minūti priekšā gan dienvidafrikānim Žinelam de Viljēram ("Toyota"), gan Saūda Arābijas pilotam Jazīdam Alradži ("Toyota"). Ātrumposma finišā Al-Atija savam pārsvaram pār abiem tuvākajiem sekotājiem pievienoja vēl trīs un četras minūtes un kopvērtējumā Viljēru un Alradži viņš apsteidz attiecīgi par 28 un 43 minūtēm.

Toties no dalībnieku saraksta 10.ātrumposmā pazuda pagājušā gada Dakaras rallija čempions Nani Roma, kurš trases 193. kilometrā ar savu "MINI" apmeta vairākus kūleņus. Ekipāžai nekas nekaišot, bet automobilis esot "norakstāms".

Neskatoties uz lauzto roku, apņēmīgi rallija finišam tuvojas arī lietuvietis Benedikts Vanags ("Toyota"). 10. ātrumposmā viņš uzrādīja 15. labāko laiku, bet kopvērtējumā turas 24. pozīcijā.

Pēc neveiksmīga devītā ātrumposma atpakaļ uz uzvaru takas 10. posmā atgriezās spāņu motobraucējs Hoans Barreda Borts (KTM), kurš šai bija ātrākais visos kontrolpunktos. Taču viņa pārsvars pār galvenajiem konkurentiem bija salīdzinoši niecīgs, nepilnas divas minūtes, un kopvērtējumā Barreda Borts ir tikai 15. pozīcijā, ar niecīgām izredzēm uz pjedestālu - pēc dramatiskā devītā posma spāņu braucējs no kopvērtējuma līdera Marka Komas tagad atpaliek vairāk kā četras ar pusi stundas.

Smago automašīnu konkurencē izskatās, ka visu goda pjedestālu rallija beigās ieņems KAMAZ komandas ekipāžas - līderi ir Airata Mardejeva ekipāža, 13 minūtes no viņiem atpaliek Eduards Nikolajevs, 42 minūtes - Andrejs Karginovs.


Stage 10 - Car/Bike - Stage Summary - (Calama... by Dakar
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!