Foto: AP/Scanpix
Turpinot tikpat intensīvi pārsist riepas, Dakaras rallija dalībnieki uz sacensību beigām var palikt bez rezerves riteņiem, ziņo ārzemju mediji.

"Visas komandas jau ir saskārušās ar biežu riepu maiņu, un daudzi ir nobažījušies, ka līdz sacensību beigām var aptrūkties rezerves riepu," norāda "KAMAZ-Master" komandas vadītājs, vairākkārtējs Dakaras rallija uzvarētājs Vladimirs Čagins. "Mūsu braucēji, par laimi, trešdien pārsita mazāk riepu nekā dienu iepriekš - tikai vienu, taču līderu ekipāža, bet nākamo posmu organizatori sola vēl smagāku."

"Trešā sacensību diena bija ļoti smaga, ekipāžas brauca biezos putekļos," portāls "R-Sport" citē Čaginu. "Neskatoties uz to, bija jāveic daudz apdzīšanas manevru, as ir diezgan sarežģīti, jo tad ceļu neredz vispār. Nav uzreiz saskatāmi arī akmeņi un ļoti cieti zari pirksta resnumā, kas ir izturīgi kā naglas. Tādu šai apvidū ir ļoti daudz."

Kā ziņojām, nedienas ar riepām auto ieskaites līderim Stefanam Peteranselam lika pazaudēt līderpozīciju sacensību trešajā dienā - viņš pārsita sešas riepas un, lai tiktu līdz finišam, aizņēmās vienu riepu no komandas biedra, kurš bija veiksmīgāks un tās bija saglabājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!