Foto: Reuters/Scanpix

Argentīnas autosportists Orlando Terranova ("MINI") otrdien triumfēja Dakaras rallijreida trešajā posmā vieglo automobiļu ieskaitē, bet kopvērtējuma līderis joprojām ir katarietis Nasers Al-Atija ("MINI"), kurš uzvarēja pirmajos divos posmos, bet šajā palika piektais.

284 kilometrus garajā ātrumposmā Terranova par minūti un 51 sekundi apsteidza "Toyota" braucēju Žinelu de Viljēru no DĀR, kurš otrais bijis visos trijos līdz šim aizvadītajos ātrumposmos. Trešajā vietā Saūda Arābijas sportists Jazīds Alradži ("Toyota"), kurš finišēja minūti pēc Terranovas. Līdz ar šo uzvaru Terranova pakāpies uz trešo vietu kopvērtējumā.

Šogad Dakaras rallijreidā atgriešanos pēc 25 gadu pārtraukuma piedzīvo Francijas autobūves kompānija "Peugeot", kuru pārstāv pieredzējušie spānis Karloss Sainss un franču autosporta leģenda Stefans Peterhansels. Viņi šoreiz izcīnīja attiecīgi ceturto un septīto vietu.

Pieredzējušais lietuviešu pilots Benedikts Vanags trešajā ātrumposmā uzrādīja 22.rezultātu, un būtu izcīnījis arī augstāku vietu, taču pāristās riepas nomaiņa ekipāžai maksāja četras minūtes, bet posma vidus daļā uz akmens sabojāja bremzes un atlikušo trases daļu veica bez tām. "Ātrumposms bija ļoti akmeņains, daudz vajadzēja nodarboties ar navigāciju," savā "Facebook" lapā atklāj lietuviešu pilots. "Ātrumposma beigas bija ļoti līkumotas, bīstamas. Ļoti smaga diena."

No šāgada Dakaras rallija jau izstājušās 34 vieglo automašīnu ekipāžas, ieskaitot vienīgo sieviešu ekipāžu, kas startēja ar rozā "Isuzu 4x4" automašīnu.

Motobraucēju ieskaitē negaidītu uzvaru guva austrietis Matīass Valkners (KTM), kurš 2012.gadā kļuva par pasaules čempionu motokrosā MX3 klasē. Viņam sekoja komandas biedrs KTM rindās un pašreizējais čempions Marks Koma, kā arī kopvērtējuma līderis Hoans Barreda Borts no "Honda".

"Pieļāvu pāris nelielu kļūdu, jo trase bija grūta, ar daudz akmeņu, tomēr kopumā bija diezgan labi," pauda Valkners. "Šis ir mans pirmais rallijs, un ceru, ka varēšu to izbaudīt."

Kopvērtējumā Barreda Borts par piecām minūtēm un 33 sekundēm apsteidz komandas biedru Paulu Gunkalvešu no Portugāles, bet viņiem seko Valkners un Koma.

Šogad rallijreida dalībniekiem jāsacenšas aptuveni 9000 kilometrus garās sacensībās, kas vijas caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums gaidāms 17.janvārī Buenosairesā. Sportistiem būs sacenšas 13 ātrumposmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!