Foto: Publicitātes foto

"X-Raid MINI" komandas katariešu pilots Nasers Al Atija atzīst, ka šāgada Dakaras rallija pirmajā pusē bija grūti cīnīties ar "Peugeot" komandas bagijiem, ko pilotē deviņkārtējais WRC čempions Sebastjens Lēbs, divkārtējais WRC čempions Karloss Sainss un vienpadsmitkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Stefars Peteransels, taču tad, kad sacensības pārcelsies uz tuksnesi un kāpām, situācija var mainīties.

Pieredzējušais Dakaras rallija dalībnieks Nasers Al Atija pēc veiktiem septiņiem ātruposmiem kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā, no līdera Lēba atpaliekot par 22 minūtēm.

"Domāju, es varēšu atspēlēties smilšainākajos ātrumposmos," portāls "motorsport.com" citē Al Atiju. "Mūsu mašīna ir izturīga un es ļoti labi braucu pa smiltīm. Metjū [Baumels] ir ļoti labs stūrmanis un mēs nākamnedēļ centīsimies parādīt, uz ko esam spējīgi."

"Lēbs ir ātrs un ļoti labs rallija ceļos, bet pskatīsimies nākamās trīs dienas, kā viņam ies ar orientēšanos," piebilst Al Atija.

Katariešu pilots kritizējis šāgada Dakaras rallija trasi, paužot viedokli, ka vismaz tās pirmā daļa nav bijusi interesanta. "Personiski man pirmā sacensību nedēļa nebija interesanti, jo tā bija ļoti ātra, bez navigācijas," viņš saka. "Pagājušogad rallijs sākās ar normāliem ātrumposmiem, bet otrā puse bija patiešām smaga, ar kāpām un navigāciju. Tas patiešām bija interesanti. Taču šogad trase ir tāda, kāda tā ir, mēs tur neko nevaram mainīt, tāpēc centīsimies uzrādīt pēc iespējas labākus rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!