Foto: Reuters/Scanpix

Šāgada Dakaras rallijs iesācies ar nepatīkamu avāriju, kurā diemžēl iesaistīti skatītāji, informē sacensību rīkotāji.

11 kilometrus garais prologa ātrumposms, kas notika Rozario tuvumā, beidzās priekšlaicīgi - kad trasi bija veikuši visi kvadraciklu un motociklu klases braucēji, kā arī vairāk kā puse vieglo automašīnu, notika avārija, kas organizatoriem lika apturēt šo ātrumposmu.

Ātrumposma septītajā kilometrā "X Raid" komandas ķīniešu pilote Go Meilina nenovaldīja savu "MINI" un ietriecās skatītājos. Cietušie tika operatīvi nogādāti slimnīcā un ātrumposms atcelts - pārējie sacensību dalībnieki, ieskaitot smagās automašīnas, trasi līdz nakts bivokam veica pārbrauciena režīmā. Tiek ziņots, ka cietuši desmit cilvēki, no kuriem viena ir sieviete gaidībās un četri bērni. Pieciem cietušajiem stāvoklis ir smags. Vissmagāk cietis kāds vīrietis un viņa 14 gadus vecais dēls.

"Kopumā ir desmit cietušie, to skaitā četri bērni un viena sieviete stāvoklī, ar kuru viss ir kārtībā," portāls "Sky News" citē Aresifes pilsētas slimnīcas pārstāvji.

Rallija rīkotāji lēš, ka prologa ātrumposma trases malā atradās ap 60 tūkstošiem skatītāju.

Kvadraciklu un motociklu konkurencē, kuri paguva trasi veikt pilnībā, ātrāko rezultātu uzrādīja attiecīgi čīlietis Ignasio Kasale ("Yamaha Raptor") un spānis Huans Barreda ("Honda"). No ātrumposmu pabeigušajām vieglo automašīnu ekipāžām ātrākie izrādījās jauktā Nīderlandes/Beļģijas ekipāža Bernhards ten Brinke/Toms Kolsuls ("Toyota"), bet otrais, divas sekundes aiz uzvarētājiem, palika spāņu WRC čempions Karloss Sainss ("Peugeot"). Vēl divi bijušie WRC braucēji un čempioni paguva debitēt - soms Miko Hirvonens ("MINI") uzrādīja septīto rezultātu, deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjens Lēbs ("Peugeot") - desmito.

Meilina ir pirmā Ķīnas sieviete, kas piedalās Dakaras rallijā. Ikdienā viņa ir uzņēmēja, bet bezceļu rallijiem pievērsās pirms sešiem gadiem. Sākotnēji viņa startēja ar kvadraciklu un Āzijas sacensībās, bet pirms diviem gadiem pārsēdās mašīnā.

Meilinas stūrmanis viņas Dakaras debijā ir pieredzējušais Mins Ļao, kurš 2012. gadā saņēma labākā Dakaras rallija debitanta balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!