Foto: EPA/LETA
Tikai 18 no 28 pirmās formulas (F-1) F-1 autosacīkšu pilotiem 2011. gadā tika saņēmuši algu, bet pārējo startus apmaksājuši to sponsori, informē franču portāls ''TommorowNewsf1.com''

Žurnālisti ir ieguvuši informāciju cik nopelnījis katrs F-1 pilots pagājušajā sezonā, taču atklātībā nokļuvušas tikai kopējās naudas summas. Sīkāka informācija tiek solīta drīzumā klajā sagaidāmajā F-1 biznesa pārskatā ''Business Book GP''.

Trešo gadu pēc kārtas atalgotākais braucējs ir spānis Fernando Alonso. ''Ferrari'' pilots pagājušajā gadā kopā ar prēmijām un reklāmas līgumiem nopelnījis 35 miljonus eiro (apmēram 24,4 miljonus latu). Viņam seko Mihaēls Šūmahers ar 31 miljonu (21,6 miljoniem), Lūiss Hamiltons ar 29,5 miljoniem (20,6 miljoniem) un pēdējo divu gadu pasaules čempions Sebastjans Fetels ar 18,5 miljoniem eiro (12,9 miljoniem latu).

Antonio Ljuci alga bijusi vismazākā - 200 000 eiro (140 000 latu). Desmit piloti - Pastors Maldonado, Pols di Resta, Bruno Senna, Vitālijs Petrovs, Žeroms d'Ambrosio, Serhio Peress, Daniels Rikiardo, Pedro de la Rosa, Karuns Čandhoks un Narains Kartikejans algās nav saņēmuši neko, jo viņus pašus uzturējuši un startus apmaksājuši sponsori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!