Foto: LETA
Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru "Zelta zirga" trasē Ķegumā notikušajā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem desmitajā posmā, savukārt trešie bija brāļi Jānis un Lauris Daideri.

Pirmajā finālbraucienā Bakss/Stupelis 16 apļus veica 35 minūtēs un 40,446 sekundēs, par 20,259 sekundēm apsteidzot beļģa Bena Adriansena ekipāžu.

Trešajā vietā pirmo braucienu noslēdza brāļi Daideri, piektajā pozīcijā ierindojās Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks, bet desmitie ātrākie bija igaunis Tanels Rēsna un latvietis Ilvars Skūltāns.

Tāpat pirmajā braucienā pie 18.vietas tika Modris Štelle un Artūrs Linters, 23.pozīcijā ierindojās Mārtiņš un Kaspars Krievi, vienu vietu zemāk finišēja lietuvietis Litauris Varjokojs ar latviešu kantētāju Mārtiņu Antonu, bet neveiksmīgi startēja beļģa Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža, kas veica tikai 12 apļus un tika klasificēta 25.vietā starp 30 ekipāžām.

Otrajā finālbraucienā labāko trijnieks palika nemainīgs, Baksam un Stupelim 16 apļus veicot 35 minūtēs un 12,149 sekundēs. Adriansena ekipāža viņiem piekāpās par 7,590 sekundēm, bet brāļi Daideri - par 10,637 sekundēm.

Rupeiks un Kurpnieks otrajā braucienā ieņēma septīto vietu, Rēsna/Skūltāns ierindojās 17.pozīcijā, bet Hendrikss/Mucenieks vēlreiz nefinišēja un tika klasificēti 20.vietā.

Vēl otrajā braucienā lietuviešu Varjokojs ar Antonu ierindojās 23.vietā, brāļi Krievi sekoja 24.pozīcijā, bet 25.vietu 30 ekipāžu konkurencē ieņēma Štelle/Linters.

Kopvērtējumā Bakss/Stupelis izcīnīja pirmo vietu ar maksimāli iespējamajiem 50 punktiem, bet brāļi Daideri tika pie 40 punktiem un ierindojās trešajā pozīcijā.

Rupeiks/Kurpnieks posmu noslēdza sestajā vietā ar 30 iekrātiem punktiem, Rēsna/Skūltāns ierindojās 13.pozīcijā ar 15 punktiem, Štelle/Linters ieņēma 21.vietu un iekrāja trīs kopvērtējuma punktus, Hendrikss/Mucenieks bija spiesti samierināties ar vienu punktu un 22.pozīciju, Varjokojs ar Antonu ieņēma 24.vietu, bet pozīciju zemāk ierindojās brāļi Krievi, pēdējām divām ekipāžām pie kopvērtējuma punktiem netiekot.

Pēc sestdien piedzīvotajām lietusgāzēm Ķegumā svētdien tika atcelti paredzētie treniņbraucieni.

Čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā pēc desmit posmiem ar 446 punktiem atrodas Adriansena ekipāža, bet otrie ar 351 punktu joprojām ir Bakss un Stupelis. Brāļi Daideri ar 311 punktiem pakāpušies uz trešo vietu, bet Hendrikss un Mucenieks tagad atrodas ceturtajā vietā ar 291 punktu. Tikmēr Rupeiks/Kurpnieks ar 261 punktu ieņem sesto vietu.

Brāļi Arnolds un Gints Sīļi kopvērtējumā ar 32 punktiem ieņem 23.vietu, Rēsna/Skūltāns ar 28 punktiem atrodas 25.pozīcijā, bet Štelle/Linters ar sešiem punktiem ieņem 44.vietu.

Latvijas "Grand Prix" sacensības blakusvāģiem notika jau 18.reizi.

Kopumā čempionātā šosezon ieplānoti 14 posmi.

Kā ziņots, 2014.gadā Ķegumā risināsies gada prestižākais notikums motokrosā pasaulē - Nāciju kausa izcīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!