Otrajā šīs sezonas DTM posmā Lauzicringas trasē Vācijā pēc saspringtas kvalifikācijas, kad pirmie trīs piloti – Ekstroms, Hakinens un Pafets – spēja iebraukt 0.1 sekundes robežās, izšķirošajā Superpole sesijā ātrākais izrādījās viens no potenciālajiem čempiontitula pretendentiem brits Gerijs Pafets ar "Mercedes-Benz".
Arī sacīkstē Pafets izrādījās nepārspējams. Jau startā viņš spēja saglabāt vadību un pamazām atrāvās no bijušā "McLaren" F1 pilota Hakinena, kurš bija paguvis apdzīt Džeimiju Grīnu. Atšķirībā no iepriekšējās sacīkstes, šoreiz starts izrādās salīdzinoši mierīgs.

Tomēr jau pirmajā aplī jaunizveidotajā "ADAC-Kurve" saduras Tomčika un Šnaidera automobiļi. Pēdējais spēja turpināt sacīksti un aizstāvēt savu septīto pozīciju, kamēr "Audi" pilotam nācās iebraukt boksos, palaižot priekšā visus pārējos un aizmirstot par cerībām uz augtām vietām finišā.

Ap 16. apli boksu apmeklējumā dodas sacīkstes līderis Pafets, ļaujot Mikam Hakkinenam pirmo reizi savā karjerā kļūt par DTM sacīkstes līderi. Tikmēr 2004. gada DTM čempions Matiass Ekstroms saņem Drive-Through sodu, kas atņem cerības par uzvaru. 19.aplī viņš dodas pirmajā plānotajā boksu apmeklējumā, bet jau apli vēlāk to nākas darīt, lai izciestu sodu.

Tas neko neizmaina un drīz atkal viss nostājas savās vietās: Pafets ir līderis, bet viņam aizmugurē brauc Kristensens un Hakinens, kuri reizē iebrauca pie saviem mehāniķiem otrajā boksu apmeklējumā, taču soms nespēja apdzīt pieredzējušo dāni arī uz boksu apmeklējuma rēķina. Pafets var svinēt visai pārliecinošu uzvaru pār pagājušās sacīkstes neveiksminieku Kristensenu, kamēr uz goda pjedestāla pēdējā pakāpiena pirmo reizi savā karjerā var kāpt progresējušais soms Hakinens.

Šoreiz spēku samēri starp autoražotājiem, šķiet, nedaudz izlīdzinājušies, jo pirmajā astotniekā iekļuva četras "Mercedes-Benz" un tikpat "Audi" automašīnas. Tikmēr labākais no "Opel" bija Lorēns Ajello, kuram pieticīgā 10.vieta. Jāpiebilst, ka Pafetam šī bija piektā uzvara DTM karjerā, turklāt viņš uzvarēja šajā trasē arī pagājušajā sezonā, tomēr tika diskvalificēts neatbilstošas degvielas dēļ.

Gerijs Pafets: "Šī bija lieliska sacīkste. Jau divreiz esmu uzvarējis šeit un tas ir kas īpašs. Tomēr tagad es varu paturēt punktus un nosvinēt uzvaru. Man padevās lielisks starts un drīz spēju palielināt pārsvaru pār saviem konkurentiem. Neskatoties uz to, ka biju ātrāks, varēju domāt arī par riepu taupīšanu."

Toms Kristensens: "Tas ir tiešām lieliski, ka spēju pakāpties no septītās starta pozīcijas uz otro finišā. Gerijs aizvadīja mierīgu sacīksti, taču viņam aizmugurē risinājās sīvas cīņas. No vienas puses – tas man deva labumu, no otras – lika zaudēt laiku. Sacīkstes gaitā komanda nolēma mainīt boksu apmeklējumu stratēģiju, kas arī ir šī panākuma galvenā atslēga. Ir lieliska sajūta atgriezties uz pjedestāla."

Mika Hakkinens: "Cik fantastiska sacīkste! Es zaudēju nedaudz laika savā pirmajā boksu apmeklējuma reizē, tomēr esmu laimīgs, ka spēju kāpt uz goda pjedestāla jau savā otrajā DTM sacīkstē."

Sacīkstes rezultāti: 1. Gerijs Pafets (Mercedes-Benz) 2. Toms Kristensens (Audi) 3. Mika Hakinens (Mercedes-Benz) 4. Matiass Ekstroms (Audi) 5. Pjērs Kafērs (Audi) 6. Frenks Stiplers (Audi) 7. Žans Alezi (Mercedes-Benz) 8. Stefans Mike (Mercedes-Benz)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!