Džonijs Herberts, kas bija viens no trīs tiesnešiem Indijas GP izcīņā, ir paskaidrojis lēmumu sodīt Felipi Masu, kurš piedzīvoja sadursmi ar Luisu Hamiltonu.

"Kad bijām izpētījuši visus pieejamos datus un noskatījušies incidentu no visām kamerām, kļuva skaidrs, ka Masa zināja, kur atrodas Hamiltons pirms brazīlietis nolēma 'aizcirst durvis'," savā blogā "The National" raksta Herberts.

Bijušais F1 pilots atzīst, ka arī Masas lēmums atstāt durvis atvērtas vēl pirms ieejas līkumā, kur jau "Ferrari" pilots atkal centās ieņemt ideālo trajektoriju, ietekmēja tiesnešu lēmumu.

"Masa zināja, kur atrodas Hamiltons, viņš atvēra durvis un pabrauca nedaudz sāņus, bet līkuma apeksā nolēma piebraukt priekšā un neatstāt Hamiltonam vietu," atzina Herberts, kurš savā F1 karjerā ir guvis 3 GP uzvaras – divas "Benetton" sastāvā un vienu "Stewart" komandā. "Tāpēc tika pieņemts lēmums sodīt viņu un piešķirt sodu izbraukšana caur boksiem."

Pats Felipe Mas tostarp bija neizpratnē, kāpēc tiek sodīts: "Biju viņam priekšā, atrados trases tīrajā daļā, bremzēju vēlāk nekā viņš un sāku griezt līkumā, turklāt viņu nemaz neredzēju, jo viņš atradās man aizmugurē. Viņš aizķēra manu aizmugurējo riepu, tādēļ, ja godīgi, es nesaprotu, kāpēc tiku sodīts. Man tas nav saprotams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!