Foto: AFP/Scanpix

F-1 promouters Bērnijs Eklstouns uzskata, ka Vācija savu F-1 posmu daļēji pazaudēja arī tāpēc, ka vācu piloti Niko Rosbergs ("Mercedes") un Sebastjans Fetels ("Ferrari") ir pārāk garlaicīgi un nav tik "glamūrīgi".

"Tīri no biznesa viedokļa - piedod, Niko, ka man tas ir jāsaka - tu neesi pietiekami labs manam biznesam," Eklstouns izteicies dubultintervijā ar Rosbergu F-1 oficiālajā mājas lapā. Saņēmis no Rosberga pārmetumu, ka tas bijis skarbi teikts, Eklstouns atbildējis: "Tas tikai izklausās skarbi. Diemžēl tavā pusē nav Vācijas fanu, un, kā parāda Vācijas "Grand Prix" posma atcelšana, Vācija F-1 sacensībām ir briesmīgs tirgus. Arī Fetels neko daudz F-1 labā nedara - uz ielas viņu atpazīst retais."

Kā paraugu Eklstouns min Lūisu Hamiltonu. "Es esmu liels Lūisa fans, jo viņš ir izcils mūsu sporta veida sūtnis," viņš saka. "Lielbritānijā Lūiss ir varonis. Briti mīl F-1. Niko nemeklē popularitāti kā Lūiss, kamēr Hamiltons grib būt slavens."

"Mani nepārsteidz šie izteicieni, jo Eklstouns vienmēr ir kritizējis visus, kas nelīdzinās Hamiltonam," saka Rosbergs. "Es saprotu viņa kā F-1 komerctiesību īpašnieka nostāju, visi to saprot. Taču arī es strādāju šā sporta labā un cenšos tam palīdzēt, kā vien es spēju, savā veidā. Un es neesmu Hamiltons."

Eklstouna kritiku izpelnījušies arī komandu vadītāji. "Komandu bosiem vajadzētu būt slavenākiem," norāda F-1 promouters. "Atņemiet Toto Volfam viņa "Mercedes" kreklu un izlaidiet uz ielas - neviens viņu neatpazīs!" Arī "Ferrari" F-1 komandas jauno vadītāju Maurīcio Arrivabeni "Bērnijs" nevērtē necik augstu: "Viņš ir labs tikai pats priekš sevis, ne pirmajai formulai."

"Viņš var dabūt manu F-1 caurlaidi rīt no rīta," Eklstouna izteikumus komentē Arrivabene. "Ko es varu darīt? Es negrasos mainīties tāpēc, ka viņam kaut kas nepatīk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!