Foto: AFP/Scanpix

F-1 promouters Bērnijs Eklstouns atzinies, ka viņu ļoti "apbēdinājusi" trīskārtējā F-1 čempiona Sebastjana Fetela uzvedība šosezon, ziņo "Eurosport".

"Es esmu dedzīgs Fetela atbalstītājs, taču viņa attieksme šosezon mani nedaudz apbēdināja, jo tā ir mainījusies," atzinies Eklstouns. "Viņš uzvedās kā uzvarēts, un tas nemaz neatbilst viņa mentalitātei, es zinu. Viņš ir cīnītājs, kuram nepatīk zaudēt."

F-1 promouters norāda, ka Fetels neesot ticis galā ar spriedzi 2014.gada sezonā, kurā tik ļoti pārliecinoši dominēja "Mercedes" komanda un tās piloti Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs, kamēr Fetela "Red Bull" formula saskārusies ar "Renault" dzinēja problēmām un nav bijusi tik konkurētspējīga kā iepriekš, kad vācu pilots izcīnīja savus titulus.

Eklstouns uzskata, ka arī Fernando Alonso šosezon varēja "uzvesties labāk", neskatoties uz savām problēmām ar "Ferrari" formulu. ""Ferrari" sniegums šosezon sagādāja vilšanos, viņi kaut kur "pazaudējās," saka Eklstouns. "Fernando uzvedās līdzīgi kā Fetels, tāpēc es arī viņā esmu nedaudz vīlies."

Tai pašā laikā F-1 vadītājs uzteic "Mercedes" komandu, kas līdz pēdējam čempionāta posmam ļāva saviem pilotiem savstarpēji sacensties, citādi šī sezona būtu bijusi "nožēlojama", bez intrigas.

"Ja mums nebūtu paveicies ar Niko cīņu pret Lūisu, ja kāds no viņiem jau sezonas vidū būtu kļuvis otram neaizsniedzams, sezona būtu beigusies jau Silverstounā," atzina Eklstouns. "Taču mums milzīgi paveicās, ka šie abi puiši savstarpēji sacentās, un labi, ka "Mercedes" viņiem to atļāva. Citādi mums būtu nožēlojams čempionāts."

Kā zināms, par šāgada F-1 čempionu kļuva Lūiss Hamiltons, lai gan sezonas sākumā dominēja viņa komandas biedrs Niko Rosbergs, un čempiona tituls tika izcīnīts tikai sezonas pēdējā posmā Abu Dabi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!