Foto: Publicitātes foto
Viens no vadošajiem Latvijas blakusvāģu motokrosa kantētājiem Elvijs Mucenieks pēc smagās traumas sadziedēšanas ir gatavs atgriezties sacensību apritē, pēc kuras rehabilitācijas periodā ir paguvis ļoti noilgoties.

2016. gada sezonu Mucenieks noslēdza priekšlaicīgi, kad pasaules čempionāta posmā Beļģijā piedzīvoja smagu avāriju un guva traumu, kā rezultātā Elvijs vairākus mēnešus pavadīja gultas režīmā. Tagad sportists ir gatavs atgriezties sacensībās, un šosezon startēs kopā francūzi Valentīnu Žirū. Ekipāžas pirmās sacensības gaidāmas jau marta nogalē, kad Žirū ar Mucenieku uzsāks cīņas Francijas čempionātā.

"Jau šonedēļ varēšu pēc ilgāka laika atkal startēt sacensībās. Teikšu godīgi, ka esmu nedaudz noilgojies pēc pirmsstarta stresiņa," saka Mucenieks. "Šobrīd esmu gatavs sacensībām, bet vēl ir daudz jāstrādā pie tā, lai būtu perfekti, jo vēl jūtu traumas sekas. Sacensībās ceru, ka būs vairāk skaidrības uz kuru pusi strādāt tālāk."

Treniņu procesu ekipāža aizvadīja Spānijā, iepazīstoties arī ar jauno tehniku - Žirū un Mucenieks startēs ar "WHT" markas motociklu. "Ar tādu rāmi, kāds ir viņam, neesmu vēl startējis," atzīstas latviešu kantētājs. "Amortizācija ir pilnīgi jauna un neviens cits vēl ar tādu nav mēģinājis braukt, tāpēc treniņos ļoti lielu uzmanību pievērsām tieši tam, mēģinājām saprast labākos regulējumus."

Par sezonas plāniem un mērķiem vēl esot pāragri runāt, taču pēc trim treniņu sesijām ekipāža jau esot viens otru labāk iepazinuši un uzdevums sezonai skaidrs - cīnīties par titulu. "Mūsu vājās puses noteikti varētu būt mīksta seguma trases, savukārt cieta seguma trasēs pilots jūtas ļoti labi," saka Mucenieks. "Mans mērķis ir stabili aizvadīt sacensības, kļūt stiprākam ar katrām sacensībām, un, protams, izturēt visu sezonu. Uz jautājumu, vai šogad pacīnīsimies par pasaules čempionu titulu, pēc kopīgiem deviņiem treniņiem atbildēt vēl ir grūti. Bet ticu, ka viss iet uz to pusi, lai mēs pacīnītos par to."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!