Foto: AFP/Scanpix

F-1 čempionāta jauno īpašnieku "Liberty Media" izstrādātie priekšlikumi paredz, ka vadošās F-1 komandas turpmāk varētu zaudēt vairāk nekā 155 miljonus mārciņu, ko izmaksā prēmijās, vēsta britu mediji.

Izdevuma "The Independent" rīcībā ir nonācis saraksts ar "Libertu Media" piedāvātajiem priekšlikumiem F-1 čempionāta attīstībai, kas paredz arī prēmiju plāna pārskatīšanu.

F-1 komandas iepriekš vairākkārt aicinājušas ieviest godīgāku prēmiju sadali, jo līdz šim lauvas tiesa tika bagātajām komandām. Pagājušosezon 10 spēcīgākās komandas atbilstoši Konstruktoru kausa kopvērtējumam sadalīja 800,9 miljonus mārciņu.

Prēmiju apjoms ir līdzvērtīgs 47,5% F-1 ienākumu. Puse no šīs summas sezonas beigās tiek sadalīta starp TOP10 komandām, bet otra puse sadalīta līdzīgi tām F-1 čempionāta komandām, kas pēdējo triju gadu laikā divreiz iekļuvušas labāko desmitniekā sezonas vērtējumā. Turklāt vēl eksistē virkne dažādu bonusa maksājumu līdervienībām kā "Ferrari", "Mclaren" un "Red Bull Racing". Ar šo prēmiju sadalījumu nav apmierinātas vājākās vienības, kurām līdz ar to tiek vairākkārt mazāki līdzekļi, ko ieguldīt tehnoloģiskajā attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!