Pirmās formulas (F-1) čempionāta komanda "Hispania Racing Team" (HRT) paziņojusi, ka tā beigusi savu pastāvēšanu, vēsta portāls "motosport.com".

Novembrī Spānijas komandu tās īpašnieki "Thesan Capital" izlika pārdošanā, bet jaunu īpašnieku tā arī nespēja atrast. Savukārt svētdien kļuva zināms, ka HRT nav pieteikusies nākamās sezonas F-1 čempionātam.

Lai arī Spānijas mediji ziņoja, ka valsts valdība varētu samaksāt komandas dalības naudu nākamā gada čempionātam, tomēr HRT tehniskais direktors Tonijs Kugverella sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja, ka komanda beigusi savu pastāvēšanu.

"Pirms četriem gadiem es draugam ierosināju veidot F-1 komandu. Pēc trīs sezonām F-1, HRT pēdējā lapaspuse ir uzrakstīta. Tā noteikti bija jauna pieredze," izteicās HRT direktors.

Trīs pastāvēšanas sezonās HRT komanda F-1 posmos nav tikusi pie kopvērtējuma punktiem. Šosezon to pārstāvēja spānis Pedro de la Rosa, kura līgums pagarināts arī uz nākamo sezonu, un pirmais indiešu braucējs F-1Narains Kartikejans. Abi bija vājākie čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!